Top 5 Beste MTB Fietstrainer (rollentrainer)

De mountainbike hometrainer is een zeer interessant accessoire, omdat je hiermee in de beschutting van je huis kunt trainen. Regen, wind, verkeer, nacht- en winterkou of zomerse hittegolf kunnen ervoor zorgen dat je niet in goede omstandigheden kunt fietsen.

Als vaste mountainbiker besloot ik tijdens de eerste opsluiting dit apparaat aan te schaffen. Na veel speurwerk op internet heb ik uiteindelijk gekozen voor de ROCKBROS trainer met rollers. Dit artikel vat de belangrijke criteria samen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een fietstrainer.

Onze selectie is gebaseerd op zowel onafhankelijke testresultaten als klantbeoordelingen . Twee neutrale informatiebronnen die ons in staat stellen u een eerlijke mening te geven over de echte beste mountainbiketrainers voor heren .

De 5 best verkochte rollentrainers

Huidige topverkopers:

Top 3 HomeTrainer MTB en recensies van klanten

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste producten van het jaar. In deze gids vindt u verschillende modellen met zeer verschillende kenmerken, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

1- ELITE: Beste goedkope rollentrainer

ELITE FA003510043 Rollentrainer Novo Mag Force 111303,eén maat, Wit/rood

Bekijk Prijs

Mijn eerste aanbeveling is de bekende best verkochte fietstrainer van het merk ELITE. Dit is een stil fietsmodel, je loopt geen risico om je buren te storen. Dit model is ook eenvoudig te installeren. Het bekende merk ELITE levert hem met montage-instructies aangezien hij gedeeltelijk gedemonteerd is.

Dit model staat bekend om zijn hoog comfort en goede stabiliteit. Het is uitgerust met een krachtverstelsysteem dat gemakkelijk aan het stuur kan worden bevestigd. U kunt de moeilijkheidsgraad van uw training aanpassen tot een maximum van 8. Bij aflevering wordt bij deze ELITE MTB hometrainer ook een wielas meegeleverd.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Ik raad dit model ook aan omdat je hiermee het contact van je wiel op het tapijt kunt aanpassen. En zelfs als je dit product meerdere keren per week gebruikt, blijft het zeer stevig en resistent om je vanuit huis mooie sensaties te laten ervaren.

De feedback van gebruikersrecensies is erg goed en wordt hoog gewaardeerd. Grote kans dat ik binnenkort voor dit model ga kiezen.

2- VELO PRO: Beste magnetische MTB-thuistrainer

Velo Pro Turbo Trainer voor bergen en racefiets, variabele snelheid, weerstand, binnen- turnschoenen, zwart

Bekijk Prijs

Deze Velo Pro MTB rollentrainer is ook een van de door wielrenners meest gewaardeerde modellen. Het is perfect om thuis te fietsen, zeker als het weer niet echt een uitje is.

Dit Velo Pro-product, zowel efficiënt als comfortabel, heeft een stuur met 6 versnellingen en is compatibel met 26 en 27 inch, maar niet met 29 inch. U kunt op een eenvoudige en soepele manier schakelen om de echte omstandigheden van uw trainingssessies buiten te reproduceren. Een blokkeerelement houdt ook effectief het voorwiel van je mountainbike vast.

Volgens klantrecensies zou het vrij rustig zijn. Ten slotte is hij dankzij zijn kleine formaat gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. De prijs blijft betaalbaar.

3- ROCKBROS: Beste MTB-rollerhometrainer

ROCKBROS Roller Trainer Racefiets Hometrainer Vliegwiel Opvouwbaar voor 16-28 'zwart en zilver

Bekijk Prijs

Dit is het model dat ik momenteel gebruik met mijn 27,5″ mountainbike. Het is compatibel met fietsen van 16 tot 29 inch. Deze veelzijdige compatibiliteit wordt voornamelijk verzekerd door de verstelbare rollen. Stabiel en stil, dit product rust op 5 voet.

Ik waardeer vooral het opvouwbare systeem voor optimale ruimtebesparing. U kunt dit model heel gemakkelijk opbergen en vervoeren. Dit product is niet alleen licht, maar ook ontworpen met zeer resistente materialen. Ik beveel dit model ten zeerste aan, dat een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Aankoopcriteria voor een mountainbike hometrainer

Er zijn veel hometrainer-modellen, maar ze hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit. Het is belangrijk om het model te kiezen dat bij uw behoeften past.

Het door ons uitgevoerde onderzoek heeft ons in staat gesteld om de verschillende criteria te identificeren waar u op moet letten bij het kopen. Daar zijn ze :

Compatibiliteit met wieldiameter

Velo Pro Turbo Trainer voor bergen en racefiets, variabele snelheid, weerstand, binnen- turnschoenen, zwart

Controleer eerst de compatibiliteit van de fietswielmaat (racefiets, VTC, mountainbike) met de rollentrainer. Raadpleeg hiervoor de beschrijving van de fabrikant om de soorten en maten van geschikte fietsen te controleren (24, 27 inch, enz.).

Afhankelijk van de afmetingen van de wielen en de wielbasis kan dit van invloed zijn op je keuze voor een fietstrainer met roller of transmissie.

5 soorten hometrainers

1. Weerstand Mountainbike Trainer

SONGMICS Rollentrainer, magnetische weerstandstrainer met geluiddempend wiel, met snelsluiting, zwarte SBT003B01

Met dit type product bevestig je het achterwiel van je mountainbike aan de machine. Zo wordt u op uw gebruikelijke tweewieler geïnstalleerd en ervaart u sensaties die heel dicht bij buitentraining liggen. Dit systeem maakt een goed gedefinieerde remweerstand mogelijk en varieert de intensiteiten.

U kunt verschillende remstanden instellen.

2. Thuisroltrainer

ROCKBROS Roller Trainer Racefiets Hometrainer Vliegwiel Opvouwbaar voor 16-28 'zwart en zilver

Houd er rekening mee dat uw fiets niet op een rol wordt bevestigd, maar er alleen op wordt geplaatst. Met dit product werk je aan je traptechniek, balans en snelheid.

Houd er rekening mee dat sommige MTB-rollen behoorlijk omvangrijk kunnen zijn. Kies opvouwbare modellen.

3. Direct drive rollentrainer

Elite Turno Hometrainer Voor Volwassenen, Uniseks, Zwart, Één Maat

Bij een model met directe transmissie verbind je de machine met de ketting van je mountainbike. Het zal uw wiel dus niet verslijten. Bovendien simuleert dit type hometrainer discreet hellingen tot 18%.

Deze modellen vouwen echter niet.

4. Rollentrainer aangesloten

Tacx FLUX 2 Smart Trainer, Indoor Fiets Trainer, 2000 Watt Weerstand, Gesimuleerde Hellingen

Je kunt wedden op een aangesloten rollentrainer als je een precieze training wilt volgen, op afstand met een vriend wilt rijden of routes op het scherm wilt bekijken dankzij Bluetooth en ANT+ om verbinding te maken met een computer met USB-sleutel (en bijvoorbeeld uit te zenden op grote tv)

Met dit type product kunt u ook informatie krijgen over uw training. Tot slot deel je deze via mobiele applicaties met een aangesloten fietstrainer.

5. Hometrainer spinningfiets

Sportstech SX400 professionele hometrainer, Duits kwaliteitsmerk, video en multiplayer app, gewicht 22 kg, ergometer met stille riemaandrijving, 150 kg max. e-book gratis (SX400)

Tot slot kun je er gewoon voor kiezen om een fietstrainer of spinningfiets te kopen. Het is duurder, maar neemt minder ruimte in beslag en er is een scherm om je trainingsstatistieken bij te houden.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

remweerstand

Als je een weerstandstrainer wilt kopen, heb je nog steeds verschillende subtypes om uit te kiezen, afhankelijk van hun type remmen.

– Rollentrainer mtb met mechanisch systeem

Je vindt dit systeem op occasionele training en warming-up MTB-rollers. Vrij eenvoudig, de weerstand wordt verzekerd door een riem die de remrol activeert. Maar zijn weerstand is minimaal. Ik raad je dan ook aan om voor dit type mountainbike hometrainer te kiezen als je weinig traint, of als je hem alleen gaat gebruiken om op te warmen.

-Air-systeem MTB-rollen

Fabrikanten passen dit systeem vooral toe voor fietstrainers. Om weerstand te bieden tegen trappen, wordt een apparaat met messen geactiveerd door de rotatie van het wiel dat is uitgerust met een band. Dus hoe sneller je trapt, hoe hoger de weerstand zal zijn.

Maar het luchtsysteem biedt een beperkte weerstand en dit type trainer maakt nogal wat lawaai.

– Hometrainer mtb met vloeistof of hydraulisch systeem

Je vindt dit type weerstand op medium- en instapmodellen. Een apparaat met messen in een oliebad zorgt voor trapweerstand. En met MTB-rollen met hydraulisch systeem geniet u van een weerstand tot 800 W. Ze maken minder lawaai, maar het oliebad kan oververhitting veroorzaken.

Ik raad je aan om te kiezen voor een model met een vloeistofsysteem als je aan cyclosport doet.

– MTB-rollers met magnetisch systeem

Ten slotte is dit laatste systeem op dit moment het beste. Het kan worden geïntegreerd in een interactieve hometrainer, een fietstrainer of een virtuele hometrainer. Het magnetische systeem is niet alleen het minst lawaaierig, maar biedt u een remvermogen tot 2000 W. Het is perfect voor verschillende toepassingen dankzij de 10 weerstandsniveaus.

Kies voor dit type hometrainerfiets als je van plan bent meerdere keren per week te trainen. Plan daarentegen een vrij substantieel budget.

Het aantal niveaus en de weerstandsinstelling

Als je de echte omstandigheden van je outdoor-workouts wilt simuleren, geef dan de voorkeur aan een mountainbiketrainer met verschillende weerstandsniveaus. Momenteel hebben de meest succesvolle modellen tot 10 niveaus in totaal.

Maar let ook op het verstelsysteem van deze weerstand. Het moet gemakkelijk toegankelijk zijn en niet te ingewikkeld in gebruik.

Het transmissietype:

Houd rekening met dit criterium als u van plan bent een transmissiemodel te kopen:

-Plastic rol

Dit type transmissie is interessant omdat het stil is. Maar het kan gemakkelijk oververhitten, waardoor uw ATV-band snel zal verslijten.

-Metalen rol

Aan de andere kant heeft dit tweede type transmissie minder kans op oververhitting, naast een goede grip. Maar als je snel trapt, zal het luider zijn.

-Gelroller

Ten slotte is dit laatste type transmissie het meest interessant in termen van duurzaamheid van de banden en goede grip. Bovendien zal de gel eventuele ruis verminderen door deze te absorberen.

Het bevestigingssysteem

Controleer ook het bevestigingssysteem van uw wielen, zodat uw fiets onder alle omstandigheden goed wordt onderhouden. Over het algemeen kiezen de grote merken voor apparaten die het voorwiel van de mountainbike blokkeren. Ik raad deze modellen aan, dit bevestigingssysteem is uiterst efficiënt.

Maar je kunt ook rollentrainers vinden die aan het frame worden bevestigd of gewoon zonder bevestiging.

Opslag en transport

Als je je uitrusting regelmatig gaat verplaatsen, kan het verstandig zijn om in te zetten op een opvouwbaar model. Het zal minder omvangrijk zijn en gemakkelijker te vervoeren. Om aan dit laatste criterium te voldoen, geeft u ook de voorkeur aan een licht product.

ROCKBROS Roller Trainer Racefiets Hometrainer Vliegwiel Opvouwbaar voor 16-28 'zwart en zilver

Alternatieven voor de fietstrainer

Mocht u geen geschikt product hebben gevonden of het niet bij u passen, dan hebben wij een andere oplossing voor u. Dit is de fietstrainer. Dit materiaal kan vergelijkbare resultaten opleveren. Er is ook een volledig assortiment opvouwbare hometrainers.

Veelgestelde vragen

Waar een mountainbike rollentrainer kopen?

Voor de aanschaf van een hometrainer is Amazon ongetwijfeld de beste optie. Het platform biedt u een ruime keuze aan hoogwaardige apparatuur. Daarnaast heeft u toegang tot gebruikersrecensies en de resultaten van de uitgevoerde tests. U kunt prijzen en technische kenmerken vergelijken.

Hoe gebruik je een fietstrainer?

Met rollentrainers kun je vanuit huis en overdekt fietsen. Het gebruik is afhankelijk van de gekozen technologie. Bij rollen, directe overbrenging of bandenweerstand is de montage helemaal niet hetzelfde.

Kun je een mountainbike op een fietstrainer zetten?

Ja, een rollentrainer is geschikt voor een mountainbike, een VTC of een racefiets.

Hoe fiets je daar?

Met een fietstrainer kun je ter plaatse fietsen. Afhankelijk van de techniek van het apparaat kunt u uw fiets direct aan het apparaat ophangen of het achterwiel verwijderen en het rondsel erop monteren. Bekijk ons aanbod hometrainers.

De beste populaire MTB-fietstrainer

 

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less