Top 5 Beste Basketbalringen (met standaard)

Een basketbalring is een interessant accessoire, omdat je er thuis regelmatig en zonder poespas mee kunt trainen.

Als vaste basketballer, met opsluiting, besloot ik er een aan te schaffen voor op het terras. Na wat zoeken op internet kwam ik uiteindelijk uit bij de Front Court 48 Lifetime.

Maar er zijn er ook voor kinderen, tieners en volwassenen, binnen en buiten. In dit artikel worden enkele gevarieerde modellen gepresenteerd en de belangrijke criteria waarmee ik rekening heb gehouden bij het kiezen van de basketbalring.

De selectie is gebaseerd op zowel de resultaten van klantbeoordelingen als op specificaties van de fabrikant . Twee informatiebronnen waarmee u zich een mening kunt vormen over de echt beste basketbalringen . Er zijn jeugdhoepels, goedkope basketbalringen en meer geschikte modellen.

Top 5 best verkochte basketbalringen

Huidige topverkopers:

Image not available

Top 5 beste basketbalringen en klantrecensies

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste producten van het jaar. In deze gids vindt u verschillende modellen met zeer verschillende kenmerken, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

1- Hudora All stars: beste goedkope basketbalring

Hudora Basketbalstandaard All Stars basketbalstandaard, in hoogte verstelbaar, 165-205 cm

Bekijk Prijs

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Zeer mooie basketbalring van het referentiemerk in basketbal, Hudora wat een Duits merk is. Het is een op een paal gemonteerde basketbalring die verstelbaar is van 165 tot 205 cm. Het is een betrouwbaar en robuust model dat u gemakkelijk kunt vervoeren.

Je kunt het op elk moment met meerdere mensen spelen. Het is rood en zwart van kleur met een basis ontworpen in vinyl om te worden gevuld met water of zand (27 liter) zelf uitgerust met 2 wielen. De voet is gemaakt van gehard staal van meer dan 4 cm.

Het paneel is gemaakt van ABS kunststof en klein met afmetingen van 70x 45 cm. Wat betreft de cirkel, deze is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Het net bevat 3 kleuren en is gemaakt van polyester.

2- ProSport: basketbalring op wielen

ProSport Basketbalkorf Junior 2,1-2,6 m

Bekijk Prijs

Hier is een prachtige basketbalring voor buiten van ProSport met een ultrabestendige hoepel. Het is een model dat geschikt is voor alle balmaten.

Bovendien maakt het basketbalhoepels voor kinderen door de hoogte aan te passen. Het is een model met een verstelbaar systeem op een standaard.

Dit is een zeer gebruiksvriendelijke en duurzame basketbalring. Bovendien is het van zeer hoge kwaliteit en zal het u en uw kinderen en op de lange termijn gelukkig maken.

Verkrijgbaar in verschillende maten.

3- Infantastic: staande basketbalring voor kinderen

Infantastic® Basketbalkorf - buiten en binnen, voor kinderen, in hoogte verstelbaar (148-200), met standaard, luchtpomp, basketbal, draagbaar, wielen - basketbalstandaard, korfinstallatie

Bekijk Prijs

De basketbalring is een algemeen model van goede kwaliteit. Het is een staande basketbalring waarmee je kind op zonnige dagen in de tuin kan spelen.

Dit model wordt geleverd met een pompje en een ballon met een diameter van 17,5 cm. Door de hoogte te kunnen aanpassen (van 1,48 tot 2 meter kunnen kinderen van verschillende leeftijden hem gebruiken zonder hem te forceren.

Goed om met een kind te spelen.

4- Spalding NBA Slam Jam-tip: mini-indoor basketbalring

Spalding Backboard Nba Slam Jam Teams, Eén maat

Bekijk Prijs

Kleine uitzondering, dit model is een mini-basketbalring van goede kwaliteit zonder voet die sterk lijkt op de officiële NBA-ring, maar veel kleiner. Het is een goedkope basketbalring die deel uitmaakt van onze vergelijking vanwege zijn zeer complete en schattige kit.

Het heeft een transparant bord, een verende hoepel die kan worden gebogen en een bal met het NBA-logo.

Deze mini mand om op een deur te bevestigen is zeer degelijk. Het is een model gemaakt van acryl en bedoeld voor gebruik binnenshuis.

5- Front Court 48 Lifetime: beste vrijstaande basketbalring

Lifetime basketbalsysteem New York Portable

Bekijk Prijs

Laten we het beste voor het laatst bewaren!

Dit model is een zeer interessante basketbalring om thuis te basketballen. Dit model is zeer stabiel met een basis die tot 129 liter kan bevatten om tegen een stootje te kunnen .

Deze basketbalring heeft een bord van 122 cm dat onbreekbaar is en bedrukt met UV-bestendige inkt om het weer te weerstaan. Het net is ook bestand tegen alle seizoenen.

De hoepel is veerbelast en stelt je in staat om dunks te doen! ik hou van

Natuurlijk is hij verstelbaar van 2,45 tot 3,05m dus geschikt voor de allerkleinsten en tot de officiële lengte. Dit is onze favoriet van de selectie.

Aankoopcriteria voor basketbalringen

Er zijn veel modellen basketbalringen, maar ze hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit of hetzelfde nut. Het is belangrijk om het model te kiezen dat past bij uw behoeften en niet alleen bij het budget.

Hier zijn de aankoopcriteria om op te letten:

Vrijstaande (draagbare) of vaste (muur of paal) basketbalring?

Lifetime basketbalsysteem New York Portable

Draagbaar en kan in de winter worden verplaatst en opgeborgen.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Vast, het wordt aan de muur bevestigd of aan een vaste paal gehangen.

1. Op standaard:

Zeer populair, de vrijstaande basketbalring biedt veel positieve punten. Het eerste voordeel is vooral de mobiliteit. Verzwaard en op wielen, deze apparatuur kan worden verplaatst waar u maar wilt, zeer praktisch om van de tuin naar het terras of uw belangrijkste binnenplaats te gaan.

In hoogte verstelbaar , het is mogelijk om hem op verschillende hoogtes te verstellen van 2m30 tot 3m05. Dit materiaal is dan zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen . Voor een vergelijking en een volledige beschrijving per merk en product, vindt u onze specifieke meningen over deze populaire basketbaluitrusting.

2. Muur:

Voortbouwend op zijn succes, is de aan de muur bevestigde basketbalring gemaakt om de speler een echt speelgevoel te geven.De eerste mand voor individuen, dit materiaal heeft een stevige bevestiging en een grote robuustheid, waardoor het in de loop van de tijd duurzaam is.

Het ideale basketbalaccessoire, dit type mand is gemaakt om alle weersomstandigheden te weerstaan. Uitgerust met universele bevestiging, is het mogelijk om het op elk type muur te installeren. Met deze indeling kunt u uw ruimte dus niet rommelig maken zonder uw dagelijkse activiteiten te verstoren.

Het kiezen van de juiste basketbalring hangt ook af van hoe vaak je ermee gaat spelen.

Basketbalring voor kinderen, tieners of volwassenen?

Een voorliefde voor basketbal kan al op jonge leeftijd. Basketbalringen voor kinderen kunnen een ideaal cadeau zijn. Vanaf 2 jaar is het mogelijk dankzij een uitrusting die volledig is aangepast aan de grootte van het kind . De staande mand is het meest geschikt, hij is dan zowel binnen als buiten eenvoudig te plaatsen. Uw kind zal dan ten volle kunnen profiteren van dit spel, een boeiende activiteit en waarom niet een echte passie voor basketbal opwekken.

Basketbalring voor binnen of buiten?

Tenzij je thuis een voldoende grote sportschool hebt, wordt een basketbalring meestal buiten op een binnenplaats geïnstalleerd; oprit, terras of oprit. Zelden op gras.

Het is mogelijk om kleine mandmodellen in de garage te gebruiken.

De kwaliteit van de materialen, de weerstand

Nadat je hebt besloten of je een draagbare of stationaire basketbalring wilt, moet je nadenken over de gebruikte materialen. de meer fragiele low-end plastic exemplaren zullen zeker veel goedkoper zijn, maar ze zullen niet lang meegaan.

De hoogte van het paneel en de mand:

Lifetime basketbalsysteem New York Portable

De maat van een standaard basketbalring voor volwassenen is 3m05 (10 voet) . Bij professioneel basketbal is dit de officiële hoogte voor grote wedstrijden. Het wordt gemeten vanaf de grond tot aan de ring.

Er is een tweede officiële maat voor kinderen onder de 11 jaar, namelijk 2m60 . Voor kinderen onder de 7 jaar is het raadzaam om een kindermand te kiezen die kan worden versteld van 1,60 m tot 2,30 m.

het paneel

Bij basketbal is het bord, ook wel het “bord” genoemd, het rechthoekige, platte deel achter de hoepel. Robuust, dit paneel is 1m80 breed en 1m05 hoog. Dit element van de mand kan van verschillende materialen zijn:

 • Hout
 • Metaal
 • gehard glas
 • Plexiglas
 • De composiet (polyethyleen)
 • Polycarbonaat
 • acryl

Elk materiaal heeft een andere stijfheid en duurzaamheid. De speelstijl kan ook verschillen omdat de stuitering van de bal afhangt van het type bord. Gehard glas is de beste keuze , maar ook de duurste. Stijver dan traditioneel glas, het is het officiële NBA-bordmateriaal met een ongeëvenaarde rebound-kwaliteit.

Met een aanzienlijk gewicht is dit type bord bedoeld en meer aanbevolen voor vaste basketbalringen. Plexiglasplaten worden voornamelijk gebruikt en geïnstalleerd in gymzalen en sportclubs, het aanzienlijke gewicht vereist een meer geschikte structuur.  Vrijstaande of aan de muur bevestigde basketbalringen zijn over het algemeen uitgerust met panelen gemaakt van:

 • Composiet
 • polycarbonaat
 • Acryl

Het composiet of polyethyleen (HDPE) heeft het voordeel dat het niet duur is, maar minder terugkaatst. Het is ideaal voor recreatief gebruik. Om de stevigheid en duurzaamheid van het paneel te garanderen, is het raadzaam om een polyethyleen (composiet) plaat met een hoge dichtheid aan te schaffen.

Polycarbonaat is een zeer resistent transparant materiaal. Het is bestand tegen extreme temperaturen (-100° en +120°) en slecht weer. Het biedt ook een goede balrebound. Polycarbonaat panelen bieden een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Manden uitgerust met dit type materiaal worden het meest verkocht.

Acryl is het materiaal dat het dichtst bij plexiglas komt. Transparant, acryl is steviger en beter bestand tegen temperaturen en slecht weer. Dikker dan de polycarbonaatpanelen, biedt het acrylpaneel een goede terugvering, vergelijkbaar met de panelen die te vinden zijn in de gymzaal en basketbalhal.

Palen en ophangsystemen

Standaards zijn belangrijk voor stationaire en draagbare basketbalringen. Ze verbinden het bord met de muur of paal.

Er zijn verstelbare modellen, de hoofdband kan worden aangepast aan de gewenste hoogte. Houd er rekening mee dat veel vaste basketbalringen niet per se verstelbaar zijn.

De stabiliteit van de basis

De basis is alleen belangrijk voor draagbare basketbalringen, aan de muur bevestigde hoepels hebben geen basis en de op een paal gemonteerde hoepels zijn verzegeld in de grond. De bases moeten worden gevuld met iets zwaars zoals water of zand om massa toe te voegen en stabiel te zijn.

De mand moet nog steeds draagbaar zijn, dus het mag niet worden gevuld met iets permanents zoals cement. De bases zijn meestal uitgerust met wielen om te worden verplaatst en geleegd.

De boog

Met een diameter van 45 cm (officiële maat) is de hoepel of de cirkel een belangrijk element. Er zijn 2 soorten:

 • Standaard rolbeugel
 • Dunk hoofdband

De dunk hoepel, geschikt voor spelers die dunken, heeft het vermogen om te buigen en de door de speler veroorzaakte schok te absorberen. Het mechanisme wordt vergeleken met een ophanging die de spanning en de trillingen die op de cirkel worden uitgezonden volledig ondersteunt. Dit model is geschikt om basketbalringen af te dichten.

Het net

Draagbare en stationaire basketbalringen hebben vaak netten van nylon. Sommige kunnen worden gemaakt met kettingen in openbare parken. Nylon heeft het voordeel dat het niet roest zoals kettingen. Het net is een minder duur en vervangbaar onderdeel.

Gemaakt van 100% polyester , het is het officiële materiaal dat wordt gebruikt in professioneel basketbal en de NBA, samen met polypropyleen voor extra stevigheid .

Voordelen van een basketbalring in huis?

Een goedkope vrijstaande basketbalring is erg praktisch. Basketbal is een sport die door mensen van alle leeftijden kan worden gespeeld.

Veel mensen spelen graag voor de lol of om te sporten. Sommigen vinden het leuk om stoom af te blazen na een zware dag op het werk of op school. Anderen organiseren minitoernooien tussen vrienden.

Een vrijstaande basketbalring is een manier om kinderen kennis te laten maken met de sport . Inderdaad, kinderen spelen graag met hun ouders.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Houd er rekening mee dat een basketbalring van normaal formaat te groot is voor een jong kind van 4 of 5 jaar. Met een in hoogte verstelbare basketbalring is het meer bemoedigend voor hen.

Het hebben van een draagbare basketbalring helpt ook om je behendigheid te vergroten. U kunt bijvoorbeeld uw snelheid, uw doel en uithoudingsvermogen verbeteren.

Alternatief voor de staande basketbalring?

Image not available

Image not available

Ideaal om met familie of vrienden te spelen, met de dubbele basketbalring kun je anders basketballen. Het is meer een spel van training en snelheid en geen dribbelbasketbal. Het stelt je in staat om in “competitie” te spelen dankzij een elektronische teller om het aantal manden in een bepaalde tijd te tellen.

Onderhoud van een basketbalring

Veel moeite is niet nodig. Het net moet nagekeken worden omdat het na enkele jaren kan barsten. Het weer kan een vijand zijn, met name wind, regen en zon kunnen het gaas van uw mand beschadigen.

Idealiter bewaar je hem in de winter om hem af te dekken en zo de levensduur te verlengen.

Conclusie

Bij aankoop is het aan te raden om de beschikbare ruimte en de plaats waar je je basketbalring wilt installeren te weten. Als je vaak speelt of als je een gevorderde speler bent die wil dunken, kun je het beste kiezen voor een aan de muur bevestigde of verzegelde basket. De kwaliteit van het paneel moet ook in dit geval worden genomen.

Het vinden van de juiste basketbalring is niet moeilijk. Met de informatie in deze gids kunt u de verschillende modellen en functies kennen om de basketbalring te kiezen.

De keuze is snel gemaakt tussen de beperkingen van het budget en de leeftijden van de mensen die het het meest zullen spelen.

Prijzen variëren van 50 euro tot meer dan 1000 euro. Zo’n 500 euro basketbalringen zijn echter al heel goed voor in huis.

Maak nu uw keuze.

De beste populaire basketbalringen

Image not available

 

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less