Top 5 Beste Scootersloten

Een scooterslot is essentieel vanaf het moment dat u uw scooter onbeheerd achterlaat.

Een slot kan een diefstal afschrikken, vertragen of voorkomen (het hangt allemaal af van de mate van opportunisme of wil van de vermeende dief).

Als gewone scooterrijder (zowel om te wandelen als voor mijn kleine boodschappen), voelde ik me niet op mijn gemak om mijn scooter onbeschermd op het trottoir achter te laten terwijl ik een bakkerij binnenging.

Omdat mijn neef zijn nieuwe elektrische scooter op deze manier in 30 seconden had gestolen , besloot ik wat onderzoek te doen en een slot voor mijn scooter te kopen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor dubbele bescherming met het Kryptonite U-frame slot en een schijfslot om het wiel te blokkeren.

Mijn selectie is gebaseerd op zowel de resultaten van klantrecensies als de specificaties van de fabrikant . Twee betrouwbare informatiebronnen om de echt beste scootersloten te vinden.

De 5 best verkochte scootersloten

De meest verkochte momenteel (niet noodzakelijk de beste)

BELANGRIJKE NOTITIE:

U zult veel negatieve recensies van klanten vinden over sloten. De reden is simpel: geen enkel antidiefstalapparaat is 100% betrouwbaar en ontevreden klanten worden gek van reviews.

Wel zal een slot de kans op diefstal aanzienlijk beperken. Hoe moeilijker het slot te breken is, hoe groter de kans dat de dief ontmoedigd raakt. U kunt ook 2 sloten combineren voor een betere bescherming.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Top 5 beste scootersloten

In deze gids vindt u verschillende modellen met de kenmerken om u te helpen het slot te kiezen dat het beste bij uw scooter en uw behoeften past.

1 – MASTER LOCK

MASTER LOCK 8290EURDPRO anti-diefstal handboeien [Sold Secure Certified] - Ideaal voor fietsen, scooters en kinderwagens, uniseks volwassenen, zwart, 9 schakels

Bekijk Prijs

De Master Lock is een scooterslot in de vorm van handboeien. Hoewel hij een scooter vastzet, kun je hem ook gebruiken op een fiets, een tuinbarbecue of een kinderwagen…

Het gebruik is eenvoudig: bevestig de eerste armband aan een rooster of paal en vervolgens de andere aan de scooter op de tweede armband.

Dit slot is niet alleen praktisch, maar ook effectief. Testen tonen aan dat dit scharnierende schakelpatroon moeilijk te forceren is . Het is Sold Secure gecertificeerd.

Het ontwerp is interessant en gemakkelijk mee te nemen. Het slot is gemaakt van gelamineerd staal wat het esthetisch en robuust maakt.

2 – ABUS 6500/110

ABUS Bordo Granit XPlus 6500 SH vouwslot met beugel - Gehard stalen fietsslot - ABUS beveiligingsniveau 15 - 110 cm - Zwart

Bekijk Prijs

Het ABUS 6500 slot is ook effectief. Dankzij de stevige scharnieren van 5 mm en de geharde stalen behuizing biedt het slot een goede bescherming voor uw scooter. De cilinder helpt om plukken tegen te gaan .

Bovendien neemt de ABUS 6500 Bordo Big weinig ruimte in beslag en is hij gemakkelijk te vervoeren. Dankzij het kleine formaat en de tas kun je hem, afhankelijk van het model, in een tas stoppen of aan het stuur bevestigen.

Je kunt hem vrij snel uitklappen en opvouwen. Het is een erkend betrouwbaar merk.

3 – Sportastisch

Sportastisch Vouwfietsslot 'Fold & Hold' Gehard stalen fietshangslot met houder, 2x sleutels, Winnaar inklapbare sloten*, Veiligheidsniveau 7, Tot 3 jaar garantie*

Bekijk Prijs

Als je een effectief antidiefstalapparaat nodig hebt voor niet te veel geld, dan is de Sportastisch een  niveau 7 geclassificeerd antidiefstalapparaat op de schaal van het merk. Met zijn staallegering is hij bestand tegen diefstal. En om de robuustheid te verbeteren is het slot behandeld tegen corrosie en voorzien van een anti-shock systeem.

Met zo’n groot slot kun je meerdere scooters tegelijk bevestigen.

Daarnaast heeft de Sportastisch het voordeel dat hij gemakkelijk te vervoeren is. Het wordt zelfs geleverd met een beugel om aan de stuurpen van de scooter te bevestigen.

Er zit 3 jaar garantie op en in geval van diefstal kunt u het slot terugvragen.

4 – Kryptonite Anti-diefstal U Evolution Mini-7 + kabel

Kryptonite Evolution Mini 7 met 4 'U -Lock Krypto dubbele fiets - oranje en zwarte vergrendelingskabel

Bekijk Prijs

Het  Kryptonite U Evolution Mini-7  slot is een hangslot en kabelslot kit. Dit model is stevig met een score van 7/10 op de schaal van het merk. De U is van gehard staal en daardoor moeilijker te zagen of uit te wrikken . De kabel is gemaakt van gevlochten staal en biedt extra bescherming door het wiel of iets dergelijks vast te zetten. Daarnaast is het slot voorzien van een dubbel sluitsysteem.

Het andere voordeel van de Kryptonite Anti-theft U Evolution Mini-7 is dat hij gemakkelijk te vervoeren is. Het wordt geleverd met een framebeugel waarmee u het kunt bevestigen.

Het slot wordt ook geleverd met drie sleutels, waarvan er één is uitgerust met een LED om ’s nachts te zien hoe u uw scooter kunt vergrendelen en ontgrendelen.

5 – Scooterwielslot

Schijfrem, elektrische scooter, veiligheidsvergrendeling, antidiefstal van staaldraad, voor motorfiets, e-scooter (rood)

Bekijk Prijs

Ontmoedig dieven door te kiezen voor het wielslot . Dit model is echt effectief omdat het voorkomt dat de dief fysiek wegrolt door het achterwiel op de schijf te blokkeren.

Het is uitgerust met een bijzonder effectief schijfslot omdat het moeilijk te breken is zonder de scooter te beschadigen. Een dief zal echter over het algemeen iets willen stelen dat hij kan doorverkopen.

Geleverd met een herinneringskabel, dit is om u eraan te herinneren het slot op het wiel te verwijderen voordat u weer vertrekt.

Wat betreft het formaat, het is klein van formaat en het is erg licht, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is .

Aankoopcriteria voor scooterslot

Er zijn veel modellen sloten en ze hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit of hetzelfde nut. Het is belangrijk om het model te kiezen dat past bij uw behoeften en niet alleen bij het budget.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Wat is het nut van een scooterslot?

De antidiefstalvoorziening is een voorziening die diefstal van een scooter voorkomt . Dit accessoire bespaart tijd en ontmoedigt dieven. Zo is het mogelijk om uw scooter te parkeren en onbeheerd achter te laten .

Welke soorten scootersloten zijn er?

Er zijn 4 soorten scootersloten. Uw keuze moet gebaseerd zijn op uw behoeften en waar u parkeert. Je ziet in deze vergelijking de beste sloten voor elk type scooterslot.

1. U-slot

ABUS U-slot Ultra 410 + SH34 beugel + Cobra 10/120 veiligheidskabel - Fietsslot met ronde beugel - ABUS veiligheidsniveau 8 - 230 mm beugelhoogte

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het U-vormige slot op een hangslot. En afhankelijk van het model vergrendelt hij met een sleutel of code. Het frame is gemaakt van metaal, waardoor het een sterker slot is en daarom moeilijker te plukken en te snijden . Dit type slot is een van de meest resistente tegen diefstal.

Voordelen: 

 • Betrouwbare anti-diefstal
 • Waar voor je geld

Ongemak :

 • Relatief zwaar
 • Stijf en soms moeilijk om een ankerpunt te vinden

2. Het vouwslot

ABUS Bordo Granit XPlus 6500/85 ST vouwslot met slotetui - fietsslot van gehard staal - ABUS beveiligingsniveau 15 - 85 cm - Zwart

Het vouwslot is een apparaat dat bestaat uit verschillende metalen platen die zijn verbonden door bevestigingsmiddelen. De platen vouwen zichzelf op en je hoeft ze alleen maar in te zetten om ze te gebruiken. Door zijn uiterlijk wordt het ook wel “timmermansmeter” genoemd.

Net als bij beugelsloten kunnen vouwsloten worden vergrendeld met een sleutel of met een combinatie van codes .

Voordelen:

 • Lichtgewicht en ruimtebesparend slot
 • Makkelijk te manipuleren

Ongemak :

 • Opvouwbaar slot is minder stevig dan een beugelslot

3. Anti-diefstal handboeien

MASTER LOCK 8290EURDPRO anti-diefstal handboeien [Sold Secure Certified] - Ideaal voor fietsen, scooters en kinderwagens, uniseks volwassenen, zwart, 9 schakels

Het heeft de vorm van een handboei: twee armbanden die verbonden zijn door schakels of een ketting. Door zijn vorm en flexibiliteit knoop je hem gemakkelijk vast. Bevestig eenvoudig de eerste armband aan het stuur van de scooter en de tweede aan een vast ankerpunt zoals een wegwijzer of barrière. U kunt de sleutel of de drukknop gebruiken om het apparaat te vergrendelen.

Voordelen:

 • Het slot is gemakkelijk te gebruiken
 • Effectief voor het vastzetten van een scooter

Ongemak :

 • Dit type slot is duur.

4. Anti-diefstal alarm

ABUS Alarmbox - Mobiel alarmsysteem voor het beveiligen van fietsen, kinderwagens, e-scooters - 100 dB luid alarm - Blauw

Het slot is voorzien van een alarm en wordt voornamelijk gebruikt om dieven af te schrikken . De werking ervan is eenvoudig. Tijdens een diefstalpoging gaat het alarm af en geeft een hoog geluid af. Je kunt de dief dus niet alleen snel laten vluchten, maar je kunt hem ook horen en snel ingrijpen om hem op de vlucht te jagen.

Voordelen:

 • Het uitgezonden geluid is krachtig en verrassend
 • De prijs van dit type slot is goedkoop
 • Dieven zijn niet gewend aan alarmen op scooters

Ongemak :

 • Dit type slot is niet erg resistent, het wordt voornamelijk gebruikt om te schrikken

U-sloten en vouwsloten zijn beter bestand tegen draadknippers, ijzerzagen, koevoeten, hamers en betonscharen.

Verdere aankoopcriteria:

Je moet ook rekening houden met…

– Goedkeuring

Als je zeker wilt zijn van de betrouwbaarheid van een slot, controleer dan of het is goedgekeurd door organisaties. De organisaties voeren tests uit om de kwaliteit en stevigheid van het slot te waarborgen alvorens het te valideren.

Er zijn verschillende certificeringen zoals de SRA (Automobile Safety and Repairs) die een referentie is in de wereld van sloten voor fietsen en motorfietsen, maar ook Sold Secure, FUB (Federatie van Fietsgebruikers) en de ART foundation.

– Locatie en duur van het parkeren

2 minuten parkeren voor een rustige dorpsbakkerij om een stokbrood te kopen is niet hetzelfde als 8 uur ’s nachts parkeren in een openbare ruimte in de stad .

In het eerste geval is een basishangslot voldoende, in het tweede geval is een robuust hangslot essentieel.

Evenzo zal een eenvoudige scooter van een onbekend of beschadigd merk niet zoveel begeerte aantrekken als een nieuwe high-end Xiaomi elektrische scooter .

– Bescherming:

De meeste fabrikanten bieden verschillende modellen bescherming aan om aan ieders behoeften te voldoen. Niet iedereen heeft een scooter van $ 1.000. Bovendien loopt het wonen in een grote stad een groter risico om beroofd te worden dan in een dorp in een ‘rustig’ departement te wonen .

Fabrikanten hebben een classificatiesysteem op basis van het beveiligingsniveau van modelsloten. Helaas heeft elk merk zijn eigen schaal, dus het is moeilijk om ze tussen merken te vergelijken.

Over het algemeen bevatten de eerste niveaus (1,2 en 3) sloten van lage kwaliteit. Deze laatste hebben een diefstalweerstand van enkele seconden, daarom aanbevolen voor korte stops.

Hoe hoger het getal, hoe langer het duurt om het slot te breken.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

– Materiaal en dikte

Bij het kopen van uw scooterslot dient u rekening te houden met het materiaal waarvan het hangslot is gemaakt. Sommige materialen zijn inderdaad robuuster dan andere.

Bij sloten met kabels van roestvrij staal moet speciale aandacht worden besteed aan het gedeelte van de kabel . Je moet ook kijken naar hoe ze zijn gemaakt en verbonden om te zien of ze sterk genoeg zijn.

De sloten van het boa-type (opgerold) zijn licht en goedkoop, maar ook niet sterk en worden daarom niet aanbevolen om overdag te parkeren. Een betrouwbaar slot zoals een U-vormig of stalen vouwslot is hier beter geschikt voor.

Voor- en nadelen van sloten

Zelfs als de scootersloten die we in deze vergelijking hebben geselecteerd goed zijn, zijn ze niet perfect.

Voordelen:

 • Sloten van gehard staal zijn robuust en effectief.
 • Lichtgewicht sloten met beugels zijn gemakkelijk mee te nemen.
 • Vouwsloten zijn eenvoudig in gebruik.
 • Antidiefstalsloten met anti-picking- en anti-zaagsloten zijn effectief.
 • Sommige sloten kunnen meerdere scooters tegelijk beschermen.
 • Beugelsloten met extra kabel zijn nog effectiever
 • Handboeiensloten zijn het gemakkelijkst te hanteren, te vervoeren en te gebruiken.
 • Alarmsloten zijn effectief in het afschrikken van dieven

Nadelen :

 • Sloten met sleutels hebben soms sloten die vast komen te zitten
 • Zelfs de meest effectieve sloten voorkomen niet altijd diefstal.
 • Sloten kunnen omvangrijk (U-vormig) en zwaar (staal) zijn.
 • Sommige vouwsloten zijn moeilijk te hanteren.
 • Alarmsloten zijn eenvoudig door te knippen.
 • Sloten zijn soms duur.

Populaire scootersloten

Veelgestelde vragen

Hoe zet je een Xiaomi scooterslot op?

Het hangt af van het slot. Kies je voor een handboeienslot, dan hang je een armband gewoon aan een vast punt zoals een paal en de tweede armband aan het frame

Welk slot voor een elektrische scooter?

Afgezien van sloten voor schijfremmen, is er geen slot dat speciaal is ontworpen voor elektrische scooters. Deze zijn hetzelfde als voor fietsen. Iedereen is het er echter over eens dat beugelsloten de beste zijn.

Wat is het beste scooterslot?

Geen slot beschermt 100% van de scooters. Weeg de voor- en nadelen af om een goed model te vinden. Als uw scooter duur is en de parkeerplaats potentieel riskant is, neem dan een beugelslot en waarom geen extra alarm.

Hoe een scooterslot kiezen?

Om zeker te zijn van het kiezen van het juiste scooterslot, dien je rekening te houden met de duur en locatie van het parkeren. Verspil uw geld niet door 30 euro te besparen op een slot dat de kosten niet waard is. Als uw scooter elektrisch is, zal hij meer dieven aantrekken omdat hij meer inruilwaarde en interesse heeft. Dit zou u naar een slot van betere kwaliteit moeten leiden.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less