Top 12 Beste Halterbanken

Als je geen tijd hebt om naar een sportschool te gaan en geld wilt besparen, is investeren in een halterbank om thuis te trainen het beste alternatief.

Of u nu al atletisch bent of er meer tijd aan wilt besteden, met onze vergelijkende gids kunt u de beste halterbank vinden, degene die voor u zal worden gemaakt, omdat maar heel weinig gebruikers weten welke van deze apparaten het beste voor hen is. Om deze selectie te maken, vertrouwden we op een gedetailleerde vergelijking van tests van verschillende producten die op de markt verkrijgbaar zijn en op consumentenrecensies.

De 12 beste halterbanken

Huidige topverkopers:

Wat is een halterbank?

De halterbank, er is geen geheim, wordt gebruikt om uw spieren te ontwikkelen en maakt het, afhankelijk van het gekozen model, mogelijk om verschillende spiergroepen te trainen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw buikspieren versterken en buikspieren vermijden, uw borstspieren ontwikkelen of zelfs uw biceps oppompen.

In werkelijkheid zijn er niet ÉÉN, maar MEERDERE halterbanken, die variëren naargelang het type lading dat wordt vervoerd (vast of gratis), naargelang de opties die ze bieden en of ze al dan niet een rugleuning hebben. Het zal ook interessant zijn om de gebruikte materialen te vergelijken, die de stabiliteit van uw apparaat garanderen, en de beschikbare ruimte om het te installeren.

Deze verschillende criteria moeten daarom worden gecontroleerd bij de aankoop van uw halterbank. Door te verwijzen naar de test van verschillende modellen, gegroepeerd in onze vergelijking, kunt u de beste halterbank vinden die aan uw behoeften voldoet en die het beste past bij de ruimte die u thuis heeft.

Hoe werkt een halterbank?

De  halterbank kan niet functioneren zonder uw deelname. Of het nu gaat om een eenvoudige bank, een bank met dumbbells of een bank met een rugleuning en een vaste last (ook wel een fitnessstation genoemd), of zelfs een katrol, de eerste stap is om het jezelf comfortabel te maken voordat je aan je training begint.

Het is dan een kwestie van buikspieroefeningen doen, de dumbbells dragen of je halterstang. Sommige meer complexe halterbankmodellen hebben zelfs beenbelasting om uw hele lichaam te trainen.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

U kunt dan de te dragen lasten aanpassen om de moeilijkheidsgraad aan uw fysieke mogelijkheden aan te passen.

Opmerking:

Hoe complexer uw halterbank, hoe meer oefeningen u tijdens uw sessies kunt proberen.

Voordelen & toepassingsgebieden

Vroeger alleen bedoeld om sporthallen uit te rusten, vindt de halterbank  nu zijn weg naar particuliere woningen. Een breed scala aan producten is beschikbaar voor verkoop aan particulieren, wiens uiteindelijke keuze vooral zal afhangen van de plaats en het toegewezen budget dat ze hebben.

Naar onze mening, als je een beginnende atleet bent, is het niet nodig om te kiezen voor een high-end halterbank: een eerste prijs of gemiddelde halterbank zal meer dan genoeg zijn om je te onderhouden zonder waanzinnige hoeveelheden geld uit te geven.

Als u een topsporter bent, vindt u in onze vergelijking complexere modellen, die verschillende soorten oefeningen aanbieden en u in staat stellen om op verschillende gebieden te werken. In dit geval zal de aanschaf van een halterbank, zeker duurder, zichzelf snel terugbetalen door de frequentie van het gebruik en de besparingen die worden behaald door geen abonnement op een sportschool te nemen.

Welke soorten halterbanken zijn er?

De eenvoudige bank

Ook wel ” platte bank ” genoemd, dit type  halterbank is compact en stelt u in staat te trainen in het bankdrukken, dankzij het gebruik van een stang met gewichten of dumbbells.  Gemakkelijk op te bergen langs een kast, dit type model is, volgens gebruikersrecensies, een perfecte instap in bodybuilding.

Zo bereidt het je lichaam voor op intensievere inspanningen door middel van training. Sommige modellen waarmee u uw enkels kunt blokkeren, worden ook gebruikt om uw buikspieren te trainen, door reeksen buste-uitspraken. We spreken dan liever van een buikbankje.

Voor dieper werk bieden sommige modellen u ook aan om de helling van het bord naar uw wensen aan te passen.

De biceps bank

Dankzij een straddle-zitting en ondersteuning voor uw romp, kunt u met dit ” Larry Scott-bureau ” onderarmkrullen uitvoeren terwijl u dumbbells of een halter vasthoudt. Het voordeel van dit type bank is dat u zich alleen op het werk van de biceps richt, terwijl uw buste en uw ellebogen behouden blijven dankzij een stevige ondersteuning.

Opmerking:

Het is echter eerder gereserveerd voor mannelijke atleten, vrouwen kunnen zich door deze positie op borsthoogte schamen.

Halterbank met verstelbare rugleuning

Als de eenvoudige banken geen rugleuning hebben, bieden sommige tussenmodellen er een aan bodybuilding-enthousiastelingen, die naar eigen goeddunken kunnen worden gekanteld, afhankelijk van de oefeningen die ze willen uitvoeren. Dit type bank biedt daarom veelzijdigheid voor training en beter zitten.

Het gewichtstation

Een waardige opvolger van fitnessapparatuur, het gewichtstation is een ultracomplexe halterbank, uitgerust met tal van accessoires om de oefeningen te vermenigvuldigen.

Dit type halterbank, ontworpen met katrollen, is zelfvoorzienend en vereist geen extra uitrusting.

Het zorgt dus voor een betere werking van het hele lichaam (biceps, dorsalen, buikspieren, enz.) om te voorkomen dat u de zone moet kiezen om met prioriteit te werken.

3 beste halterbanken voor thuis (review)

1. Sportstech BRT500: een multifunctionele halterbank

Sportstech BRT500 verstelbare halterbank, 50-in-1 met premium design van EVA-materiaal en trainingsbank, inklapbaar, anti-slip voeten, push-upgrepen, fitness platte bank voor thuis gratis poster

Bekijk Prijs

Grote winnaar van onze vergelijking, de BRT500 halterbank van Sportstech stelt alles tot uw beschikking zodat u het beste van uzelf kunt geven. Dit 8-in-1-apparaat heeft een veelvoud aan opties waarmee u uw hele lichaam kunt versterken door de oefeningen te vermenigvuldigen.

Zittend, liggend of voorovergebogen, dankzij de verstelbare rugleuning, kunt u met deze bank uw biceps, buikspieren, rugspieren of borstspieren diepgaand trainen. Geen inspiratie? Sportstech denkt aan alles, want deze bank wordt geleverd met een poster waarop je 12 voorbeelden vindt van oefeningen om zonder vertraging uit te voeren!

Veel gebruikers hebben de BRT100/500 positief beoordeeld, omdat ze hem als de beste in zijn categorie beschouwen, met de nadruk op het comfort van de gewatteerde zitting, de veelzijdigheid en het gebruiksgemak. Als klap op de vuurpijl heeft hij een slim vouwsysteem, zodat je hem binnen enkele seconden kunt opbergen. Resultaat van onze vergelijking op dit model:

Voordelen:

 • Stevigheid van het frame.
 • Zitcomfort.
 • Snelle montage.
 • Antislip voeten.
 • Affiche aangeboden.
 • Gedetailleerd bericht.

Nadelen :

 • Sommige elementen zijn moeilijk te monteren.
 • Eerder gereserveerd voor lange mensen.

2. Gorilla Sports GS006: jouw halterbank voor het bankdrukken

GORILLA SPORTS® Halterbank - incl. halterset 38 kg/70 kg, met legplank en dipstation, verstelbare hoogte en hellingshoek, inklapbaar, tot 200 kg, zwart - trainingsbank, platte bank, schuine bank

Bekijk Prijs

Als je op het bankdrukken wilt werken, is de Gorilla Sports GS006, met zijn barondersteuning, zeker de beste bank om aan je behoeften te voldoen. Deze bank is ruimtebesparend en opvouwbaar en kan dankzij de ligfunctie ook als buikbank worden gebruikt.

Om het gebruik van de bank te vergemakkelijken, is de speciale ondersteuning voor uw halter in hoogte verstelbaar, wat ideaal is om hem aan uw lichaamsbouw aan te passen. Bovendien kan deze bank tot 200 kg dragen: u hoeft zich dus voor gebruik niet af te vragen wat de weerstand is.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat deze bank met slechts 18 kg gemakkelijk te installeren en te verplaatsen is wanneer het tijd is voor het einde van uw sportsessie! Resultaat van onze vergelijking op dit model:

Voordelen:

 • Alleen verkocht of met een keuze uit 3 sets staven en gewichten (37 kg, 70 kg of 97,5 kg)
 • Goede kwaliteit van framematerialen.
 • Comfortabele stoel.
 • Waar voor je geld.
 • Stabiliteit van de halterbank.
 • Opvouwbaar dus makkelijk op te bergen.
 • Veel positieve recensies van consumenten.

Nadelen :

 • Fabricagefouten van bepaalde onderdelen.
 • Beperkte stabiliteit voor zware gewichten.
 • Kunststof voetjes van slechte kwaliteit.
 • Niet-reagerende after-sales service.

3. ISE SY-5430B: een aanpasbare en efficiënt verstelbare complete bank

ISE Multifunctionele trainingsbank, halterbank, verstelbaar, inklapbaar, met beencurler, semi-professioneel, huishoudelijk fitnessapparaat voor kniebuigingen, bankdrukken, rompbuiging, belastbaar tot 120 kg

Bekijk Prijs

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Op zoek naar de beste bank voor uw haltersessies, vertrouwt het merk ISE op eenvoud zonder de kwaliteit te verwaarlozen, dankzij deze verstelbare bank die perfect aan zijn doelstellingen voldoet.

In 3 standen achterover leunen, met een opvouwbare structuur om minder ruimte in te nemen, zal deze bank u in staat stellen comfortabel te zitten en op verschillende intensiteitsniveaus te werken voor het werk van uw biceps.

Ondanks een comfortabele zitting, is het beter om deze bank te vermijden als u zware lasten draagt, aangezien hij een maximale belasting van 150 kg kan dragen. Resultaat van onze vergelijking op dit model:

Voordelen:

 • Waar voor je geld
 • Maakt het werk van verschillende spiergroepen mogelijk.
 • Snelle en eenvoudige montage.
 • Modern ontwerp.
 • Ruimtebesparend en opvouwbaar.

Nadelen :

 • Matig stabiel.
 • Beperkt tot 150 kg belasting.

Veelvoorkomende tekortkomingen en tekortkomingen – “Waar moet je op letten bij het kopen van een halterbank?” »

Het kopen van een halterbank kan niet worden geïmproviseerd en er moet rekening worden gehouden met bepaalde criteria bij uw vergelijking om niet teleurgesteld te zijn met uw aankoop. Allereerst is het essentieel om te kiezen voor een solide halterbank, die zware lasten kan dragen en zijn  stabiliteit in de loop van de tijd kan behouden.

Geef hiervoor de voorkeur aan een stalen frame, dat op den duur stevigheid garandeert. Houd ook rekening met de maximale belasting die op de constructie kan worden opgenomen. Kijk goed naar de kwaliteit en het comfort van de stoel.

Wetende dat u er waarschijnlijk veel tijd zult doorbrengen, is het altijd beter om te kiezen voor een gecapitonneerde stoel waarvan de coating waarschijnlijk niet wordt beschadigd door wrijving. Als je thuis weinig ruimte hebt, kies dan voor een opvouwbaar model dat gemakkelijk langs een kledingkast of onder je bed past.

Een aanzienlijke ruimtebesparing in kleine ruimtes!
Tot slot, bij het kiezen van de beste halterbank, vooral als het een complex model is, moet u meer te weten komen over de veiligheidsvoorzieningen die het bevat.

Opmerking:

Om in de beste omstandigheden te sporten, moet u ervoor zorgen dat uw bank bijvoorbeeld veiligheidshaken heeft om uw lange halter op te bergen, zodat u tijdens uw sessies elk risico op ongevallen vermijdt.

De voor- en nadelen beschreven in klantrecensies

Door deze vergelijking te maken, zijn bepaalde voor- en nadelen geïdentificeerd voor elke halterbank die deel uitmaakt van onze selectie. Zelfs als de meningen van gebruikers vrij unaniem waren over hun prestaties, konden we toch enkele gebreken op dit type apparaat identificeren. Met deze elementen moet je dus rekening houden voordat je de volgens jou beste halterbank koopt.

Voordelen:

 • Stevigheid van het frame.
 • Haken en/of verstelbare zitting.
 • Aanpasbaar aan morfologieën.
 • Aanzienlijk ontvangstgewicht.
 • Comfortabele stoel.
 • Makkelijk te gebruiken.
 • Waar voor je geld.
 • Gedetailleerd bericht.
 • Snelheid van montage.
 • Aangeboden accessoires (trainingsprogramma, gewichten, enz.).

Nadelen:

 • Smalheid van sommige stoelen.
 • Breekbaarheid van materialen.
 • Gebrek aan veiligheidshaken.
 • Beperkt ontvangstgewicht.
 • Zitting lengte te kort.
 • Gebrek aan accessoires.
 • Coating van slechte kwaliteit.
 • Gebrek aan stabiliteit van de bank.
 • Moeilijkheden bij het monteren van complexe banken.
 • Defecte onderdelen.

Zo wordt de halterbank getest

Elke  gewichtsbanktest komt neer op het controleren van de criteria die in de beschrijving worden vermeld, om de voordelen ervan te valideren of niet. Om onze vergelijking uit te voeren, hebben we ons daarom gebaseerd op de meningen van gebruikers na het testen van hun apparaat.

De stevigheid van de materialen

Het testen op kracht is van het grootste belang bij het testen van een halterbank. Om ervoor te zorgen dat hij je na een paar weken gebruik niet in de steek laat, moet je ervoor zorgen dat het frame van je halterbank van stevig staal of metaal is gemaakt. Als de fabrikant deze informatie niet verstrekt, raadpleeg dan de gebruikersrecensies op dit punt.

Opmerking:

Dit criterium leek ons het belangrijkste voor het uitvoeren van onze vergelijking en het kiezen van de winnaar.

Stabiliteit in gebruik

Dat je halterbank resistent is, is één ding, dat hij stabiel blijft en niet beweegt tijdens de inspanning is een tweede.

Raadpleeg hiervoor de gedetailleerde beschrijving van de bank om het ontvangstgewicht te achterhalen. Hoe hoger het is, hoe beter de stabiliteit tijdens gebruik.

Dit criterium heeft daarom al onze aandacht gehad om onze vergelijking van de beste halterbank uit te voeren.

De prijs

Het spreekt voor zich dat een vergelijking het prijscriterium moet bevatten, dat van halterbankmodellen over het algemeen tussen 150 en meer dan 1500 € ligt. Het is echter niet nodig om de bank te breken, vooral als je beperkte financiën hebt, als je een beginnende atleet bent.

De high-end en multifunctionele halterbank is voorbehouden aan gebruikers met een professioneel sportniveau. Voor onze vergelijking hebben we gekozen voor mid-range toestellen, die naar onze mening ruim voldoende zijn om aan alle niveaus te voldoen.

Internet of vakhandel: waar moet ik mijn halterbank kopen?

Om de beste halterbank te vinden, hoeft u niet per se naar een gespecialiseerde winkel te gaan. Het voordeel van online kopen is dat bezorging vaak inclusief is (of goedkoper en makkelijker dan het huren van een busje als bezorging in rekening wordt gebracht).

Zelfs als u zou kunnen profiteren van advies van verkopers, staat het internet vol met meningen en objectieve tests van consumenten die de meeste apparaten op de fitnessmarkt al hebben gebruikt.

In onze vergelijking hebben we ons ook voornamelijk gebaseerd op deze meningen en op gedetailleerde beschrijvingen om een overzicht te hebben van verschillende halterbanken. Zorg er dus voor dat u geïnteresseerd bent in volledige tests en vergelijkingen voordat u uw bank gaat kopen zonder het risico te lopen teleurgesteld te worden.

Alternatieven voor de halterbank

Er zijn verschillende alternatieven voor de halterbank. Er is het fitnessstation, completer maar duurder.

Dione HG3 Fitnessstation, multigym, krachtstation, met 45 kg gewichten, uitbreidbaar tot 100 kg, homegym

Bekijk Prijs

Als u niet over het budget of de beschikbare ruimte beschikt om een  halterbank uit onze vergelijking aan te schaffen, hoeft u zich geen zorgen te maken, er zijn andere alternatieven om thuis te trainen.

U kunt dus investeren in dumbbells of een bar of  legpress, zonder dat u per se een bank hoeft te hebben: een comfortabele stoel is voldoende, zelfs als de bank de beste uitrusting blijft om de oefeningen te vermenigvuldigen en de installatie te bevorderen.

Nog een interessant apparaat: de polsroller. Samengesteld uit een schijf aan de basis, met een rubberen band verbonden met een handvat, zal dit je in staat stellen je biceps te versterken en zal het slechts weinig ruimte innemen in een kast als het eenmaal is opgeborgen.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

U kunt een roeimachine kopen die de laatste jaren een van de meest populaire fitnessapparaten is. Het garandeert een cardiovasculaire training voor volledige spieropbouw in elke sessie.

Een ander alternatief is de elastische bodybuilding waarmee je een complete training kunt uitvoeren die gericht is op de spieren van het boven- en onderlichaam.

Opmerking:

Denk tot slot ook aan de Fit ball, ideaal om lekker comfortabel te zitten tijdens je oefeningen met dumbbells, en waarmee je de borstspieren, buikspieren en rugspieren kunt trainen door de oefeningen te vermenigvuldigen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste halterbank?

Het hangt af van uw niveau en uw gebruik. Een eenvoudige bank is voldoende voor beginnende atleten die alleen hun biceps en buikspieren willen trainen. Omgekeerd hebben multifunctionele banken het voordeel dat ze het hele lichaam kunnen werken.

Welk merk halterbank kiezen?

Als je geen idee hebt welk merk je moet kiezen voor je bank, geef dan de voorkeur aan merken die gespecialiseerd zijn in sportartikelen en apparaten, vooral als ze bekend zijn. Eenmalig is niet gebruikelijk, ontdek het in onze vergelijking en gebruikersrecensies.

Welke spieren train je met een halterbank?

Dit is afhankelijk van de gekozen bank. Hoe complexer het is, hoe meer gebieden eraan kunnen worden gewerkt. Bij de meeste kun je de oefeningen echter vermenigvuldigen en dus de biceps, buikspieren, borstspieren, rugspieren of zelfs de bilspieren versterken.

Neemt een halterbank veel ruimte in beslag?

Niet noodzakelijk. Als je een eenvoudige bank hebt, neemt deze uiteraard minder ruimte in beslag dan een halterstation. De meeste modellen zijn echter opvouwbaar en passen in krappe ruimtes.

Is de halterbank duur?

De prijs van een halterbank is afhankelijk van de opties die deze biedt. Als u een eenvoudige bank voor ongeveer 100 euro kunt kopen, kunnen sommige multifunctionele banken oplopen tot enkele duizenden euro’s. Voor amateursporten zijn instapbanken echter meer dan voldoende.

Wat moet ik kopen bij mijn halterbank?

Een eenvoudige halterbank zal u niet helpen, als u met name uw biceps wilt trainen, als u niet tegelijkertijd ten minste twee halters of een stang met gewichten koopt.

Wat is de beste bank voor een beginnende atleet?

De eenvoudige bank of met een verstelbare stoel is perfect voor u als u nieuw bent in het trainen.

Moet ik investeren in een halterbank als ik een topsporter ben?

Het maakt niet uit of je spieren al goed ontwikkeld zijn, sommige complexe banken zijn bijzonder geschikt voor jou. Met de vele opties en oefeningen die ze bieden, zullen ze je in staat stellen om je vaardigheden te versterken en jezelf te onderhouden door middel van intensieve training.

Hoe maak je een halterbank schoon?

Tijdens je trainingen zul je onvermijdelijk zweten! Denk eraan om de spijlen en de zitting van uw bank regelmatig schoon te maken met een doek. De beste optie is om een handdoek op de stoel te leggen voordat u gaat zitten.

Moet je een klusjesman zijn om een halterbank te bouwen?

Hoewel complexe modellen uiteraard meer tijd nodig hebben om te monteren, worden ze meestal geleverd met gedetailleerde instructies die de montage eenvoudiger maken. Twijfel je aan je klusjesman-skills, kies dan voor een eenvoudige bank die al gemonteerd geleverd wordt!

De beste populaire halterbanken

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less