Top 12 Beste Elektrische Stadsfietsen

Om overtollig vet kwijt te raken, om een mooi gevormd lichaam te hebben, of gewoon om gezond te blijven of om zich gemakkelijk door de stad te verplaatsen, gaan velen sporten met een elektrische fiets. Maar heel weinig van deze gebruikers weten welk van deze apparaten het beste voor hen is.

Om de consumentenbescherming te garanderen, worden er veel tests uitgevoerd om de kwaliteit van deze sportuitrusting te garanderen. Wil je er een aanschaffen, maar weet je niet welke je moet kiezen uit het grote aanbod op de markt? Gebruik onze vergelijking om te vinden wat je nodig hebt. Vind in een paar klikken onze selectie elektrische fietsen en maak uw keuze op basis van uw gebruik en doelstellingen.

De 12 beste elektrische stadsfietsen

Huidige topverkopers:

Onze aanpak

We zijn niet afhankelijk van een organisatie (winkelsite, fabrikant, dienstverlener, merk of laboratorium). Onze vergelijkende tabellen en tests voeren we uit in samenwerking met externe partners. Regelmatige actualisering van de productcatalogus, gekoppeld aan concurrentie-intelligentie, stelt ons in staat om modellen van zeer goede kwaliteit en tegen de meest eerlijke prijs aan te bieden, in het bijzonder dankzij de analyse van klantrecensies. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een elektrische fiets?

Image not available

Image not available

Houd jezelf niet voor de gek, want om een e-bike te verplaatsen moet je trappen. Daarom geven sommige fabrikanten de voorkeur aan de term e-bike.

Met andere woorden, het is niets als een elektrische scooter. Het verschilt van conventionele fietsen doordat het een elektromotor heeft en de batterij die het aandrijft. Het is het beste vervoermiddel om zich over middellange afstanden te verplaatsen, terwijl de geleverde inspanning tot een minimum wordt beperkt, talrijke meningen en tests uitgevoerd door gebruikers bevestigen dit feit.

Houd er rekening mee dat de eerste elektrische fietsen dateren uit de jaren 1930, maar het duurde bijna 70 jaar voordat ze populair werden bij gebruikers. De Chinezen maken er het meeste gebruik van, vanwege de 430 miljoen e-bikes die in omloop zijn, staan er 60 miljoen in China.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
Opmerking:

Een nauwgezette vergelijking stelt u in staat om het beste model te vinden, degene met de beste autonomie, degene met het mooiste ontwerp of zelfs het lichte model dat u nodig hebt.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Zoals eerder vermeld in deze vergelijking, is de elektrische fiets een fiets met een elektromotor bij de trapas of in de wielen, dus het is beter dan de klassieke fiets.

Deze motor wordt aangedreven door een batterij. Opgemerkt moet worden dat de elektrische fiets niet werkt als u niet trapt. De elektrische ondersteuning begeleidt alleen het trappen om de inspanningen van de fietser te beperken. Deze assistentie wordt aangepast aan de behoeften van de gebruiker voor een betere hantering.

Later in deze vergelijking zult u de redenen ontdekken waarom dit apparaat zo populair is onder gebruikers.

Voordelen & toepassingsgebieden

De elektrische fiets is veel praktischer dan de klassieke fiets, omdat je er veel meer mee kunt doen in je dagelijkse leven.

Je bespaart niet alleen tijd, maar je hebt ook minder moeite, vooral als je lange afstanden moet afleggen, wat beter voor je is. De voordelen van de elektrische fiets zijn talrijk en specifiek voor elke gebruiker.

Door jezelf uit te rusten met een elektrische fiets, verandert je levensstijl volledig. Het elektrische model zal inderdaad meer regelmatig onderhoud nodig hebben dan het klassieke, zoals remmen, achterlichten, enz. Bovendien zal deze fiets, aangezien hij niet vervuilend is, een positieve impact hebben op uw ecologische voetafdruk.

Welke soorten elektrische fietsen zijn er?

De elektrische fiets brengt meer en echt comfort voor gebruikers, vooral voor degenen die zich vrij en op een ecologische manier willen verplaatsen.

Op de markt en in deze vergelijking zijn er natuurlijk verschillende categorieën elektrische fietsen. Inderdaad, dit transportapparaat is geschikt voor alle smaken en toepassingen.

Van elektrische fietsen voor toerfietsen tot racefietsen voor snelheidsliefhebbers, er is echt iets om aan de verwachtingen van alle gebruikersprofielen te voldoen. Wat de aard van uw doelen ook is, u zult moeten kiezen uit de volgende beste modellen.

De elektrische fiets voor in de stad

Het wordt ook wel omafiets of hometrainer genoemd. Het heeft het voordeel dat het gemakkelijk overstappen, een ultracomfortabele stoel en een verhoogd stuur biedt voor beter rijden. Het is de ideale elektrische fiets voor het vervoeren van boodschappen of een persoon, maar vergeet niet een slot voor je fiets aan te schaffen.

Opmerking:

Volgens sommige meningen die we in deze vergelijking opnemen, is de elektrische fiets praktisch op korte ritten (van huis naar werk). Volgens uitgevoerde tests is het echter niet geschikt voor lange afstanden omdat het veel zwaarder en vermoeiend is om te trappen als de batterij leeg is.

De elektrische hybride fiets

Hij is veelzijdiger dan de Nederlander. Dankzij het ergonomische zadel en het sportievere ontwerp is het gereserveerd voor vrije tijd en buitenactiviteiten.

Desalniettemin is het volgens sommige meningen, die het resultaat zijn van uitgebreide tests, ook beter in de stad dan op ruige wegen.

De elektrische mountainbike

De elektrische mountainbike is geschikt voor alle terreinen. Het kan dus overal worden gebruikt. Het is de beste van alle fietsen in deze vergelijking, vooral als je atletisch bent. Aarzel niet om deze fiets te testen als u de kans krijgt.

De elektrische racefiets

Opmerking:

Deze fiets is ook voor geweldige atleten die graag kilometers afleggen. Dankzij de motor kunnen ze gemakkelijker over heuvels en steile hellingen rijden. De racefiets is het model dat het beste bij je past als je sportief bent.

Afhankelijk van het merk en het soort gebruik van de fietsen zijn er elektrische fietsen met dunne of zeer brede banden. Als de lichtste slechts 5 kilo weegt, zijn de zwaarste tot 30 kilo.

Zo wordt de e-bike getest

Omdat het een innovatief vervoermiddel is, zal het niet eenvoudig zijn om voor dit type fiets te kiezen, zeker niet als dit je allereerste aankoop is. Dankzij deze vergelijking vind je tracks waarmee je de beste keuze kunt maken. De criteria om te overwegen alvorens te kopen zijn als volgt.

Batterij

Over de beste batterij zijn de meningen verdeeld, want terwijl sommige gebruikers zeggen dat voor de lithium-ion batterij de beste is, geven anderen de voorkeur aan de NiMH batterij.

Deze twee soorten batterijen zijn qua vermogen gelijk, maar de NiMH-batterij levert serieuze problemen op met betrekking tot recycling. Vraag indien mogelijk om meer informatie over het testen van de batterij op het moment van aankoop.

Je moet je batterij zorgvuldig kiezen, want als je na een paar maanden van gedachten verandert, kost het kopen van een nieuwe je veel geld.

Motor

Elektrische fietsen hebben een motor met een gemiddeld vermogen van 250 W. De werking van de motor is vrij ingewikkeld om te begrijpen, maar om de zaken te vereenvoudigen, is de elektrische ondersteuning van dit apparaat evenredig met de inspanning die de gebruiker levert.

Opmerking:

Hoe meer je trapt, hoe meer ondersteuning je krijgt. Vanaf de eerste tests van de fiets weet u wat de motor waard is.

De ondersteuningsmodus:

U heeft de keuze tussen de alles-of-niets-hulp die vanaf het begin een enorme boost geeft en de progressieve hulp die wordt gedoseerd volgens uw inspanningen. Meningen vermelden dat, hoewel vrouwen de eerste optie prefereren, mannen meer voor de tweede zouden zijn.

Veelvoorkomende tekortkomingen en tekortkomingen – “Waar moet je op letten bij het kopen van een e-bike?” »

Bluewheel 26 inch innovatieve dames e-bike 14,4/16Ah - Duits kwaliteitsmerk - EU-conform pedelec met app, 250 watt motor, lithoum-ionen accu, elektrische fiets met Shimano derailleur en 7 versnellingen (14,4 Ah accu) BXB85

Bekijk Prijs

Gewicht is een criterium dat dubbel moet worden gecontroleerd bij het kopen van een elektrische fiets.

Een zwaar model kan inderdaad betekenen dat het krachtig is en daarom niet veel inspanning kost om te trappen. Een zware fiets kan echter ook ergonomische problemen met zich meebrengen die hem in het dagelijks leven erg onpraktisch maken.

Volgens tests die door enkele gebruikers zijn uitgevoerd, geldt dat hoe lichter een fiets, hoe gemakkelijker hij te hanteren is. Daarom wordt gezegd dat de keuze voor een elektrische fiets vooral afhangt van de levensstijl.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

De voor- en nadelen beschreven in klantrecensies

De voordelen van de elektrische fiets 

 • Beperkte oplaadkosten : in vergelijking met de prijs die betaald wordt voor brandstof voor auto’s en scooters, wordt de prijs voor het opladen van een elektrische fiets verlaagd. Als u een elektrische fiets gebruikt, kunt u uw maandelijkse brandstofbudget terugbetalen.
 • Beperkte onderhoudskosten : ook de onderhoudskosten worden verlaagd. Het kost slechts € 10,- per maand om de elektrische fiets te onderhouden, ongeacht het model. In feite wordt hij op dezelfde manier onderhouden als een klassieke fiets.
 • Een krachtige en comfortabele fiets: met de elektrische fiets kun je zelfs bij wind rijden, zodat je de windsnelheid niet hoeft te meten. Het maakt het ook gemakkelijker om over ribben te onderhandelen. En als je gewend bent om je kinderen en je boodschappen mee te nemen, dan is de elektrische fiets het beste ecologische vervoermiddel tot je beschikking. De meeste meningen die op consumentenportalen worden verzameld, draaien allemaal om dit essentiële argument.
 • Een ecologisch vervoermiddel : de elektrische fiets is het meest ecologische vervoermiddel dat u kunt gebruiken.
 • Een stil vervoermiddel : zelfs als je ermee knoeit, maakt de elektrische fiets geen geluid. Het zal stil ronddraaien, zoals conventionele fietsen.
 • Een vervoermiddel zonder administratieve rompslomp : om te fietsen heb je geen rijbewijs, registratie en nog minder technische controle nodig. Goed onderhoud van uw fiets is echter essentieel voor uw persoonlijke veiligheid. Net als bij klassieke fietsen, moet je de fietspaden nemen en de helm nooit vergeten.
 • Een uitstekend vervoermiddel voor de gezondheid : ja, met de elektrische fiets kunt u uw inspanningen controleren, maar dat betekent niet dat u deze niet zult verstrekken als u op de fiets gaat. Er is geen betere sport dan fietsen om je levensverwachting te verhogen, daar zijn we het mee eens.
 • VERLENGD FIETSEN : De motor helpt de tijd die u doorbrengt met fietsen te verlengen.

De nadelen van de elektrische fiets

 • De prijs : hoewel veel merken de elektrische fiets produceren, blijft hun prijs vrij hoog. Je vindt ze vanaf 500 €, maar de beste kosten tussen 1200 en 3500 €.
 • Afgrijselijk gewicht : het gewicht van deze fietsen is niet te verwaarlozen. Inderdaad, alleen de batterij weegt 5 kilo. Opgeteld bij het gewicht van het frame kan de fiets 10 tot 30 kilo wegen. Maar op de weg maakt dat gewicht niet uit vanwege de assist.
 • Een vervoermiddel dat niet erg ergonomisch is : het lijkt best moeilijk om het te vervoeren als je eerst met het openbaar vervoer moet. Dit is de reden waarom gebruikers het gebruiken zodra ze hun huis verlaten.
 • Autonomie om naar te kijken : als je batterij onderweg leeg raakt, moet je veel moeite doen om je elektrische fiets thuis te krijgen.
 • Het ontwerp : sommige fietsen hebben een mooi ontwerp, maar te mannelijk en sportief. Ontwerpers moeten exclusieve modellen voor vrouwen aanbieden.
 • Regelmatig onderhoud : Het feit dat deze fietsen gemakkelijk te onderhouden zijn, ontslaat ze allerminst van dagelijks of wekelijks onderhoud.
 • Oplaadtijd batterij : om voldoende autonomie te genieten, moet de batterij worden opgeladen, maar het duurt minstens 10 uur voordat deze volledig is opgeladen.
 • Opvouwbare elektrische fietsen blijven zwaar : hoewel sommige modellen opvouwbaar zijn, blijft het gewicht aanzienlijk.
 • Te veel modellen op de markt : omdat er zoveel keuzes op de markt zijn, vinden sommige gebruikers het moeilijk om de beste elektrische fietsen te kiezen.
 • Misbruik van de elektrische fiets : sommige gebruikers zijn teleurgesteld over hun aankopen omdat ze dachten dat ze nooit met hun elektrische fiets zouden moeten trappen.

Alternatieven voor de elektrische fiets

Het beste alternatief voor de elektrische fiets is de opvouwbare elektrische scooter die niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook qua prijs betaalbaar.

De opvouwbare elektrische scooter neemt, net als de klassieke fiets en de elektrische fiets, weinig ruimte in beslag in uw huis en heeft weinig onderhoud nodig.

Als u geïnteresseerd bent in de elektrische scooter, aarzel dan niet om een vergelijking te maken tussen de bestaande modellen.

Internet of vakhandel: waar moet ik mijn e-bike kopen?

Het internet is een goudmijn voor vrijetijds- en woon-werkuitrusting zoals elektrische fietsen.

Op gespecialiseerde en algemene sites vind je de verschillende categorieën elektrische fietsen die momenteel het meest populair zijn.

Als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van de producten die u worden aangeboden, houd er dan rekening mee dat de artikelen die u op internet koopt dezelfde garanties genieten als die u in een gespecialiseerde winkel koopt.

Opmerking:

Een elektrische fiets is duur, het zal vaak goedkoper zijn om online prijzen te vergelijken en de meest interessante aanbiedingen te vinden.

Veelgestelde vragen

Waar wordt de elektrische fiets voor gebruikt?

Het is een innovatief vervoermiddel waarmee u zonder al te veel moeite kilometers kunt afleggen.

Fiets je met een elektrische fiets?

Ja, het is vooral een fiets met pedalen. Bij sommige modellen start de elektrische ondersteuning pas als je aan het pedaal draait.

Wat is de prijs van een elektrische fiets?

De prijs van een elektrische fiets is afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de onderdelen. Als de instapmodellen worden aangeboden voor 500 €, zijn de topmodellen verkrijgbaar van 1000 € tot 30.000 €. Om het model te vinden dat bij uw budget past, is een vergelijking op zijn plaats.

Hoe snel kun je op een elektrische fiets rijden?

Je kunt zo snel gaan als je wilt, maar de assistentie gaat in slaap met 25k/h.

Kan de elektrische fiets zonder motor worden gebruikt?

Ja, het is heel goed mogelijk om de elektrische fiets zonder motor te gebruiken en zelfs op zeer zware modellen.

Is het mogelijk om met een elektrische fiets een fietspad te nemen?

Vanuit regelgevend oogpunt blijft de elektrische fiets een fiets. U kunt dus een fietspad nemen.

Moet ik een helm dragen op een elektrische fiets?

Omdat het geen scooter is, is het dragen van een helm niet verplicht op een elektrische fiets, maar het wordt toch sterk aanbevolen voor uw veiligheid.

Hoe de batterij opladen?

De accu kan direct op de fiets worden opgeladen of je kunt hem demonteren en in het stopcontact steken.

Wat zijn de voordelen van de elektrische fiets?

Het beoefenen van de elektrische fiets is gunstig voor de gezondheid en voor het milieu.

Hoe ver kun je reizen op een elektrische fiets?

De afstand is afhankelijk van de elektrische fiets, maar in principe moet je met dit vervoermiddel een gemiddelde afstand van 80 km elektrisch kunnen afleggen. Het is aan jou om de fiets te kiezen op basis van het gebruik dat je ervan wilt maken, maar in ieder geval moet je een vergelijking maken om de beste aankoop te doen.

Populaire beste elektrische stadsfietsen

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less