Top 12 Beste Tuintrampolines

Het is geen toeval dat de trampoline in alle kinderspeelkamers terug te vinden is, ze zijn er gek op!

Een trampoline is leuk en je telt de uren die je op het canvas hebt doorgebracht niet mee. Het fleurt een verjaardagsfeestje perfect op en biedt een geweldige kans om actief te worden. Maar ook voor sporters is een trampoline een belangrijke bondgenoot. We hebben gekeken naar de kwestie van het kiezen van een trampoline. We hebben de meest relevante tests en analyses van de verschillende bestaande modellen bekeken en onze vergelijkingsgids biedt nuttige informatie om u aanbevelingen te doen en u te helpen bij het kiezen van het beste model.

De 13 beste trampolines in de achtertuin

Huidige topverkopers:

Onze aanpak

We zijn niet afhankelijk van een organisatie (winkelsite, fabrikant, dienstverlener, merk of laboratorium). Onze vergelijkende tabellen en tests voeren we uit in samenwerking met externe partners. Regelmatige actualisering van de productcatalogus, gekoppeld aan concurrentie-intelligentie, stelt ons in staat om modellen van zeer goede kwaliteit en tegen de meest eerlijke prijs aan te bieden, in het bijzonder dankzij de analyse van klantrecensies. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een trampoline?

TecTake Tuintrampoline Outdoor ladder veiligheidsnet set kinderen volwassenen TÜV Rheinland GS-certificering - verschillende maten (Ø 366 cm)

Bekijk Prijs

Bekend bij atleten, is de trampoline een apparaat dat steeds populairder is geworden. Het is nu veel tuinen binnengedrongen, waar kinderen zich verheugen om te kunnen oefenen terwijl ze lachen. Een trampoline, die heel eenvoudig bestaat uit een horizontaal gespannen canvas op een stevige en stabiele ondergrond, is ideaal om te trainen zonder uw gewrichten te belasten.

Met behulp van het elasticiteitsprincipe van de stof kan de sporter of het kind dan springen en enkele acrobatische figuren uitvoeren. Het kan zowel in een gymzaal als in een kinderspeelkamer worden gevonden waar het trots tussen twee opblaasbare structuren zit, of zelfs in tuinen waar het kinderen dag na dag verrukt.

Opmerking:

Een nauwgezette vergelijking stelt u in staat om het beste model te vinden, het model dat het meest stabiel is voor training, het model met het mooiste ontwerp dat in uw tuin past, of zelfs dat veilige model dat u nodig heeft om uw kleintje te vermaken.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Hoe werkt een trampoline?

Het beste model, of het nu voor sport of voor de lol is, presenteert zich over het algemeen altijd op dezelfde manier. Allereerst zorgt de metalen basis voor de stabiliteit van de constructie. Dan komt het canvas, soms versterkt met een samenstel van touwen om de noties van elasticiteit te ondersteunen. Ten slotte verschijnt er vaak een beschermnet op modellen die bedoeld zijn voor kinderen.

Tijdens veiligheidstesten wordt met name de weerstand van het net en de ritsen van de ingang gecontroleerd. Eenmaal geïnstalleerd, springt u gewoon op het canvas en gebruikt u de aldus geboden impuls om “toppen” te bereiken en wat acrobatiek uit te voeren.

Voordelen & toepassingsgebieden

Door het beste model op de markt te kopen, kunnen jonge kinderen hun energie verbruiken, onder toezicht van hun ouders en onder de bescherming van een net dat voorkomt dat ze vallen. Lichaamsbeweging is erg belangrijk voor jonge kinderen om hun goede ontwikkeling te verzekeren. De trampoline, degene met de beste testresultaten, is een goede oplossing, zowel binnen als in de tuin.

Opmerking:

Dit sporttoestel kan ook gebruikt worden om een verjaardagsfeestje op te fleuren of om de kleinkinderen bezig te houden tijdens hun vakantie. Tot slot gebruiken sporters naast hun training vaak ook grotere, krachtigere en stabielere modellen.

Welke soorten trampolines zijn er?

Om de beste trampoline te kiezen, volstaat het niet om kennis te nemen van de verschillende tests en vergelijkingen op internet, het is ook noodzakelijk om het verschil te begrijpen tussen de producten die momenteel op de markt worden aangeboden.

Tuinmodel op pootjes

De tuintrampoline is het aanbevolen model voor particulieren. Zoals de naam al doet vermoeden, kan hij in groene ruimtes worden geïnstalleerd, maar afhankelijk van zijn hoogte kan hij ook binnenshuis zijn plaats vinden, bijvoorbeeld in een garage.

Opmerking:

Er zijn modellen voor jonge kinderen en grotere die meer gericht zijn op tieners en volwassenen, voor puur vermaak.

Batterijtrampoline

Een batterijtrampoline in een winnende vergelijking Veel groter en rechthoekig van vorm, dit is een model dat u niet zult vinden in een vergelijkende test omdat het over het algemeen wordt gebruikt in pretparken en andere recreatieparken.

mini-versie

Deze kent iedereen. In de sportles wordt het vaak voor een ander toestel geplaatst om de turnster een impuls te geven. Het heeft ook zijn plaats op basisscholen, in motorische lokalen.

Wedstrijdtrampoline

De wedstrijdtrampoline in een winnende vergelijkingHier is nog een model dat ook niet in de vele online vergelijkingstests zal verschijnen omdat het bedoeld is voor intensief gebruik. Topsporters gebruiken het. Zeer lang en op grondniveau, stelt het atleten in staat om complexe acrobatische sequenties uit te voeren.

Begraven tuinmodel

Dit model is waarschijnlijk het meest ongewone, maar ook het meest geruststellende. De mat ligt op grondniveau, net als bij zaalgymnasten. Het is esthetisch, praktisch en origineel.

Veel voorkomende storingen en tekortkomingen – waar moet ik op letten bij het kopen van een trampoline?

GREADEN Trampoline TÜV SÜD GS-Gecertificeerd, Buiten Fitness Ronde Tuin Trampoline Ø 250/305 / 360 / 430cm, Kinderen Trampoline Complete Set met Sprongmat + Veiligheidsnet + Ladder (Oranje, Ø 430cm)

Bekijk Prijs

De beste vergelijkingen kunnen u heel precies naar de meest betrouwbare modellen leiden, maar het is aan u om uw keuze te verfijnen. Als de trampoline bedoeld is voor een kind tussen de 3 en 6 jaar, kies dan zeker voor een model met een geïntegreerd veiligheidsnet.

De trampoline mag niet te hoog zijn en vooral heel stabiel. Als u op zoek bent naar een trampoline voor intensief gebruik, kies dan een product voor atleten. Ze zijn over het algemeen veel duurzamer omdat ze bestand moeten zijn tegen zeer frequent gebruik.

Ook de afwerking is belangrijk, want de aanschaf van een trampoline vertegenwoordigt een zekere investering, dus niemand wil het product na de eerste maanden van gebruik zien bederven.

De voor- en nadelen beschreven in consumentenrecensies

De voordelen van een tuintrampoline:

 • De keuze van de maat : Inderdaad, als je kiest voor een tuinmodel, komt de vraag niet echt naar voren, maar binnenshuis wordt het cruciaal. Klantrecensies onderstrepen dan ook dit zeer positieve punt. Merken bieden over het algemeen verschillende formaten aan om hun trampolines aan te passen aan de uiteenlopende verwachtingen van individuen.
 • De snelheid van installatie : dat is alles! Hij arriveerde ! Nu moet het in elkaar worden gezet, en met kinderen die enthousiast zijn om het zo snel mogelijk uit te proberen, kan het maar beter snel in elkaar worden gezet. Gelukkig zijn klantrecensies en de beste vergelijkingen goede bronnen van ondersteuning voor het vinden van de eenvoudigste modellen om te bouwen.
 • Het Safety Net : Bij het kopen van een trampoline voor kinderen staat veiligheid centraal. Door de verschillende online geplaatste klantrecensies te bekijken, realiseren we ons snel het belang van dit net. Het kind kan zich op het doek naar eigen goeddunken ontwikkelen, terwijl zijn ouder, niet ver daarvandaan, andere bezigheden kan doen zonder geblokkeerd te worden naast het apparaat.
 • Stabiliteit : wanneer we de beste vergelijkingen raadplegen, vinden we heel vaak stabiliteitsproblemen in de resultaten, en niet voor niets zal een trampoline tijdens het gebruik aan veel beperkingen worden blootgesteld, daarom is het noodzakelijk dat deze goed op zijn plaats blijft. De meningen van klanten op dit punt komen vaak samen. Eenmaal gemonteerd beweegt een goede trampoline niet.
 • De prijs : Het is waar dat het vaak een vrijetijdsaankoop voor kinderen is, het budget is dan ook vaak beperkt. De prijzen die door de fabrikanten worden aangeboden zijn aantrekkelijk en stellen ouders dus in staat om kinderen tegen lagere kosten een leuke activiteit aan te bieden. Atleten, aan de andere kant, moeten plannen voor een groter budget.
 • Het ontwerp : Hoewel het een product is dat bedoeld is voor vrije tijd en sport, verwachten kopers een  leuke en moderne uitstraling. Gebruikersrecensies zijn er in dit opzicht in overvloed. Klassiek of kleurrijk, een trampoline is over het algemeen ontworpen om een jong en eigentijds publiek aan te spreken. Er worden meestal verschillende patronen aangeboden.
 • De kwaliteit van het stuiteren : Bij het kopen van een trampoline denken we er minder over na, maar een goed canvas en nauwkeurige montage maken het mogelijk om betere cijfers te behalen. In vergelijking minder genoemd, blijft dit criterium niettemin belangrijk.
 • Elastische veren : Omdat hun producten voornamelijk bedoeld zijn voor kinderen, hebben fabrikanten om veiligheidsredenen besloten te kiezen voor een elastisch materiaal ter hoogte van de veren, in plaats van traditioneel metaal. Dit voordeel komt vaak naar voren in klantbeoordelingen.
 • De levensduur van het product : Door het advies van de beste vergelijkingen op te volgen, wordt het gemakkelijk om een kwaliteitstrampoline te vinden. Deze kwaliteit is afhankelijk van de levensduur van de trampoline. Over het algemeen is de feedback van gebruikers op dit punt geruststellend.
 • De rits voor de deur : wat zou de veiligheid zijn als de trampoline een gapend gat zou bieden waardoor het kind zou kunnen vallen? Dat is de reden waarom consumenten allemaal wijzen op de voordelen van dit type opening met ritssluiting.
 • De mogelijkheid van gebruik binnen en buiten : Dit is misschien wel het meest gewaardeerde en aangehaalde voordeel in opmerkingen van gebruikers. Vanwege hun eenvoudige installatie kunnen recente trampolines zowel binnen als in de tuin worden geïnstalleerd.

De nadelen van een tuintrampoline:

 • De elastiekjes op hun plaats zetten : Het monteren van de basisstructuur is vrij eenvoudig en snel, maar het plaatsen van de elastiekjes om het canvas vast te houden kan wat riskanter zijn.
 • Een per keer!  : Onder de teleurstellingen komt deze regelmatig naar voren. Op modellen bedoeld voor jonge kinderen is het inderdaad onmogelijk om meerdere mensen tegelijk te laten stuiteren.
 • De sterkte van de schroeven : De schroeven die bij de trampolines worden geleverd zijn niet altijd van de beste kwaliteit. Sommige zullen dus fout gaan of gewoon kapot gaan, waardoor de consument gedwongen wordt nieuwe elementen te kopen om de montage van de trampoline te voltooien of te beveiligen. Helaas is dit een detail dat in vergelijking vaak over het hoofd wordt gezien, dus het is beter om vooruit te plannen en schroeven in reserve te houden.
 • Symmetrie bij het monteren van de trampoline : Dit falen komt vooral voor bij low-end modellen, die nooit voorop lopen tijdens vergelijkingen. Deze in serie ontworpen trampolines hebben soms asymmetrieën waardoor het systeem een beetje geforceerd moet worden om alles in elkaar te kunnen schroeven.
 • De stevigheid van de naden : Deze opmerking komt regelmatig naar voren ter hoogte van de ritssluiting die de in- en uitgangszone afbakent. Regelmatig behandeld,  kan de laatste de neiging hebben om te ontrafelen.
 • De kwaliteit van het textiel : Om dezelfde redenen als voorheen, komt het voor dat de textieldelen niet goed bestand zijn tegen gebruikTranen komen, in het bijzonder.
 • Installatie binnenshuis onmogelijk : Soms kondigen fabrikanten een veelzijdig product aan, maar in de praktijk is dit niet altijd het geval. Sommige trampolines, die te licht zijn, zijn niet bestand tegen de wind buiten, dus u moet de windsnelheid controleren met een windmeter voordat u deze installeert. Anderen daarentegen blijken te omvangrijk om in een kamer te worden geplaatst.
 • Geen extra schroeven : Geconfronteerd met schroeven die soms mislukken, klagen consumenten dat ze  geen extra onderdelen hebben wanneer ze nodig zijn, zoals vaak het geval is bij nieuwe meubels.
 • Ontbreken van gereedschap : Een montagesleutel wordt over het algemeen bij de trampoline geleverd, maar is zelden voldoende om een solide installatie te garanderen. Het is raadzaam om enkele basisgereedschappen mee te nemen om de structuur te stabiliseren, in het bijzonder een schroevendraaier.
 • Onmogelijk te gebruiken op hellend terrein : Dit wordt niet noodzakelijk vermeld in de vergelijking of in de presentatieteksten van de producten, maar een vlakke ondergrond is absoluut noodzakelijk om een trampoline te kunnen gebruiken.

Hoe een trampoline te kiezen is getest

Stabiliteit

De trampoline moet  urenlang speelplezier kunnen hebben zonder te bewegen. Kinderen die overlopen van energie, het is ondenkbaar om de structuur te zien bewegen op het ritme van wilde sprongen.

De weerstand van het beschermnet

Deze laatste is ontworpen om vallen te voorkomen en moet in die zin in staat zijn om vele schokken en wendingen onder het gewicht van de gebruikers te weerstaan, zonder de minste zwakte te vertonen.

De kwaliteit van de stof

Zij is het die voor de rebound zal zorgen, dankzij haar elasticiteit. Deze specificiteit wordt op de proef gesteld tijdens officiële tests.

Internet of vakhandel, waar koop ik mijn trampoline?

Online winkels bieden nu de beste producten van de grootste merken aan. Naar de winkel gaan wordt daardoor minder relevant. Online heb je veel informatiebronnen, soms completer dan het advies van een verkoper in een winkel.

Opmerking:

Ten slotte, door de tijd te nemen om uw onderzoek op internet te doen, wordt het gemakkelijker om prijzen te vergelijken en de meest interessante promoties te vinden.

Alternatieven voor de tuintrampoline

Als je kinderen deze activiteit echt willen oefenen, heb je weinig alternatieven, want het is onmogelijk om zelf een trampoline te improviseren. Deze laatste zou niet voldoen aan de veiligheidseisen. Er blijft de mogelijkheid om naar een recreatiepark te gaan dat is uitgerust met dit soort apparaat, of om te kiezen voor games die het benaderen, waardoor je rebounds kunt maken op een vlakke ondergrond.

Veelgestelde vragen

Heeft een trampoline een gewichtslimiet?

Ja, dit gewicht wordt altijd aangegeven. Kindermodellen ondersteunen tot 50 kg en volwassen modellen accepteren over het algemeen een maximale belasting van 100 kg.

Is het canvas bestand tegen externe beperkingen?

In absolute termen, ja, daar is het voor ontworpen. Sterke UV-blootstelling kan echter gedeeltelijke verkleuring van het canvas veroorzaken. Dit is niet ernstig, maar het kan enigszins onooglijk zijn.

Kunnen meerdere mensen op een tuintrampoline springen?

Het hangt allemaal af van de totale grootte en de maximaal ondersteunde belasting. Het verschilt sterk van model tot model.

Is het mogelijk om een trampoline te begraven?

Het is heel goed mogelijk, maar om dit te doen, moet je een specifieke trampoline kopen.

Hoe bescherm ik mijn trampoline?

Je trampoline is ontworpen om slecht weer te doorstaan, maar sommige modellen hebben nog steeds geschikte beschermhoezen.

Vanaf welke leeftijd is het mogelijk om een trampoline te gebruiken?

Sommige trampolines zijn speciaal ontworpen voor jonge kinderen, vanaf drie jaar.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

Is trampolinespringen gelijk aan een training?

Er zijn veel onderzoeken in deze richting uitgevoerd en het antwoord is ja! Een trampolinesessie is net zo effectief als elke andere sport. Het kan helpen bij gewichtsverlies, cardio-werk en spieropbouw.

Trampoline onderhouden?

Zoals bij elke andere installatie in uw tuin, moet u zorgen voor een goede gezondheid van uw trampoline. Het is raadzaam om regelmatig de staat van het canvas, de elastieken en natuurlijk de schroeven te controleren.

Mag een volwassene een kindermodel gebruiken?

Nee, tenzij u minder dan 50 kg weegt. Dit is meestal de maximale belasting die de trampoline kan dragen.

Kan ik mijn trampoline binnenshuis gebruiken?

Als de grootte het toelaat, kunt u uw trampoline binnenshuis gebruiken.

De beste populaire trampolines in de achtertuin

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less