Top 5 Beste Oefenballen (Swiss Ball)

Pilatesballen, gymbal, oefenbal of fitnessbal of Swiss Ball, welke term je ook gebruikt, het wordt gebruikt tijdens revalidatieoefeningen, fysiotherapiesessies, bevallingen of voor yoga of voor verschillende sporten of kantoordoeleinden.

Daarom hebben we de balans opgemaakt met deze vergelijking van de beste oefenballen. Onze selectie is gebaseerd op zowel onafhankelijke testresultaten als klantbeoordelingen. Twee neutrale informatiebronnen die ons in staat stellen u een eerlijke mening te geven over de echt beste oefenballen.

Observatie:

Hoewel ze vaker door vrouwen worden gebruikt voor sport of medische doeleinden, worden fitnessballen ook veel gebruikt door mannen.

Image not available

De 5 beste oefenballen (Swiss Ball)

Huidige topverkopers:

Wat is een fitness-oefenbal?

De Swiss Ball is bekend onder verschillende namen: Pilates Ball of Ball evenals Swiss Ball of Ball. Het wordt gebruikt tijdens revalidatieoefeningen , fysiotherapiesessies , om yoga te doen of voor verschillende sport- of medische doeleinden. Het is gemaakt van verschillende materialen, maar is altijd elastisch. Het voelt zacht aan, is duurzaam en gevuld met lucht. De diameter varieert over het algemeen tussen de 45 en 85 centimeter.

Het versterken van de buik- en rugspieren is een van de sterke punten van de Swiss Ball. Het kan ook helpen om de coördinatie en het evenwicht te verbeteren. U kunt de oefenbal gebruiken door er met uw benen op te rusten terwijl u op de grond ligt of door er direct op uw rug of buik op te drukken: dit heeft direct invloed op de flexibiliteit van uw wervelkolom.

Voordelen & toepassingsgebied

Met een Swiss Ball kunt u afvallen , uw spieren versterken, de kernspieren versterken en uw balans en flexibiliteit verder verbeteren. Het maakt niet uit of je van yoga, fysieke revalidatie of een algemene fitnessexpert houdt , de oefenbal biedt oefeningen die zich aan alle situaties aanpassen en is een geweldige aanvulling op elke sport.

De Swiss Ball heeft vele toepassingen : van geneeskunde tot sport, het is je beste fitnessbondgenoot. Als je een beginner bent en nog nooit een Swiss Ball hebt gebruikt, is het raadzaam om het advies van een gezondheids- en sportprofessional in te winnen voordat je met een nieuw trainingsprogramma of gerichte oefeningen begint.

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

top 5 Beste Zwitserse bal

Swiss Balls zijn de afgelopen maanden erg populair geworden omdat ze multifunctioneel zijn . Het maakt niet uit of je ze als accessoire gebruikt tijdens je Pilates-oefeningen of als bureaustoel: ze zijn goedkoop, praktisch en helpen je rug- en beenspieren te versterken. Hier is onze vergelijking van de beste Swiss Ball die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

1 – Bodymate: de fitnessbal waar kopers de voorkeur aan geven

BODYMATE Swiss Ball - Gymnastiekbal met gratis e-book incl. Pomp - Fitness Yoga Core

Bekijk Prijs

De eerste in onze test, deze Swiss Ball van BodyMate is eenvoudig en voldoet aan al je klassieke oefenbalbehoeften. Bovendien is het de beste klassieke Swiss Ball die we hebben getest en ook de best verkochte fitnessbal .

Het is verkrijgbaar in verschillende maten: controleer dus de BodyMate-gids voordat je het koopt om de maat te kiezen die het beste bij je postuur past. De vermelde maat is voor een hardere bal; kies daarom de maat hierboven voor een zachtere bal. Of je hem nu voor je Pilates-, yoga- of crossfit-workouts wilt gebruiken, deze Swiss Ball zal snel je nieuwe favoriete fitnessaccessoire worden.

Deze Swiss Ball is gemaakt van hypoallergeen PVC en is zeer resistent en antislip om u te helpen uw oefeningen beter uit te voeren. Dankzij het innovatieve anti-burst-systeem kun je al je oefeningen zonder zorgen uitvoeren en goed aandringen tijdens je training en oefeningen. Voor degenen die nieuw zijn bij de Swiss Ball, het wordt geleverd met een boek van fitnesstrainer Claire Alix Anderson met meer dan 44 oefeningen die te maken hebben met je oefenbal.

Wij houden van :

 • Meerdere kleuren beschikbaar om uit te kiezen
 • Keuze uit meerdere maten
 • De pomp inbegrepen

2 – Babygo: een goed Zwitsers bal voor zwangere vrouwen

BABYGO Gymnastiekbal voor Zwangerschap | Fitbal, Zitbal, Fitnesbal | Bevalling en Na de bevalling | Yoga Oefenbal, Gymbal | Anti-burst 65cm (Inclusief Pomp + Oefenboek voor zwangerschap)

Bekijk Prijs

De Swiss Ball is een zeer populair accessoire voor zwangere vrouwen en jonge moeders. Het gebruik van een oefenbal tijdens uw zwangerschap kan u helpen uw gewicht beter te beheersen en spier- en rugpijn te verminderen. Veel zwangere vrouwen en nieuwe moeders beweren dat regelmatige lichaamsbeweging met dit lichtgewicht en praktische accessoire zelfs de kwaliteit van hun slaap verbetert.

De BABYGO Swiss Ball is ontworpen voor alle moeders: ongeacht het stadium van je zwangerschap, het stabiliseert je rug, helpt je je bekken te trainen voor en na de geboorte en helpt je baby vooral om de ideale foetushouding aan te nemen.

Het is de beste Swiss Ball voor zwangere vrouwen van de weinige geteste kwaliteitsmodellen. Deze oefenbal van BABYGO is vijf keer sterker dan een gewone oefenbal en wordt geleverd met een handleiding van 30 specifieke oefeningen voor elk trimester en elke fase van je bevalling.

Let op: een geboortebal is niet beperkt tot zwangere vrouwen, deze kan ook worden gebruikt als ze niet zwanger zijn.

Wij houden van :

 • Verkrijgbaar in 2 maten
 • Anti-burst (loopt voorzichtig leeg bij een lekke band)
 • De pomp inbegrepen

3 – Vluv Stov: de beste Swiss Ball voor fitness en kantoor

Vluv STOV Stoffen Zitbal Petrol

Bekijk Prijs

Deze door VLUV verkochte balzetel is een Duits merk dat momenteel veel ophef maakt. Geschikt voor alle lichaamstypes tot een gewicht van 120 kg en een hoogte van 180 cm, deze nieuwe ” ballonstoel ” is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bedekt met een hoogwaardige bekleding van stoffering voor extra comfort, heeft deze verre van gewone Swiss Ball ook een ring aan de basis om hem te stabiliseren.

Na kwaliteitstesten kwamen we tot de conclusie dat deze Swiss Ball de beste bureaustoel is om je rugspieren te versterken en rugpijn te voorkomen tijdens het werken. De eerder genoemde hoes is gemaakt van ftalaatvrij, lekbestendig PVC en kan gemakkelijk worden verwijderd als u hem moet wassen . Je nieuwe favoriete bureaustoel wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om hem op te blazen en meteen op te zetten.

Wij houden van :

 • Verkrijgbaar in 6 kleuren
 • Dubbel gebruik: sport- en bureaustoel
 • Handvat

4 – Cooldot Klein Yoga: de beste Swiss Ball bureaustoel

Image not available

Image not available

De Swiss Ball COOLDOT. Hij vindt de oefenbal opnieuw uit om er een designobject van te maken dat zijn plek in je woonkamer heeft! Net zo ergonomisch als een klassieke Swiss Ball, begeleidt hij u bij al uw lichamelijke oefeningen en kan zelfs als bureaustoel worden gebruikt. De afneembare hoes kan eenvoudig worden verwijderd om hem indien nodig in de wasmachine te doen.

Deze Swiss Ball wordt geleverd met alle benodigde accessoires om hem op te blazen en direct te gebruiken. De Swiss Ball van COOLDOT is aangepast aan de overgrote meerderheid van de morfologieën en verlicht uw pijn in de rug- en beenspieren.

Wij houden van :

 • Verkrijgbaar in 6 kleuren
 • Dubbel gebruik: sport- en bureaustoel
 • Handvat

5 – Mantra Sports : le meilleur Swiss Ball pour sport fitness

Image not available

Image not available

Het laatste product dat we evalueren in onze vergelijking: de Swiss Ball Mantra Sports. Het verbetert op de traditionele oefenbal. Nog ergonomischer dan een klassieke Swiss Ball, begeleidt hij u bij al uw lichamelijke inspanningstrainingen en kan hij ook als bureaustoel worden gebruikt. Verwijderbare weerstandsbanden zijn gemakkelijk te verwijderen.

Deze Swiss Ball is verkrijgbaar in 3 kleuren en 2 maten. De Swiss Ball is aangepast aan de overgrote meerderheid van de morfologieën en stelt u in staat alle soorten oefeningen te doen.

Wij houden van :

 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
 • Dubbel gebruik: sport- en bureaustoel
 • Een interessante prijs

Soorten Zwitserse bal

De meeste mensen associëren de oefenbal met de wereld van de fysieke revalidatie . Ze zijn zich er niet van bewust dat de Swiss Ball veel mogelijkheden biedt die veel verder gaan dan gezondheidsproblemen. Verkrijgbaar in verschillende maten, het is belangrijk om de Swiss Ball te kiezen die het beste past bij de oefeningen die je wilt uitvoeren. Hier zijn de verschillende oefenballen die er zijn en hun belangrijkste kenmerken:

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less

stabiliteit bal

Dit is de grootste beschikbare maat. Ideaal voor het doen van allerlei eenvoudige oefeningen. Deze Swiss Ball verstevigt de buikstreek, essentieel om soepel en pijnloos te zijn in de rug.

medicijnbal

Gebruikt voor revalidatie en fysiotherapie, maar ook voor bodybuilding. Ze bevatten zand of andere zware materialen om hun gewicht te verhogen.

mini bal

Mini Swiss Balls worden over het algemeen gebruikt tijdens flexie- of zijcurve-oefeningen. Ze helpen de spieren in balans te brengen en de kern te versterken . Ze worden niet aanbevolen voor oefeningen die alle spieren van het lichaam trainen, zoals we konden zien tijdens onze interne test.

Voor- en nadelen volgens klantrecensies

Zeker, de Swiss Ball is erg populair en komt steeds vaker voor in kantoren . Dit komt door de vele voordelen die ze bieden voor onze gezondheid. Door door de tests / gebruikersrecensies van de producten in deze vergelijking te bladeren, hebben we gemerkt dat negatieve beoordelingen vrij zeldzaam en soms subjectief zijn. Hier zijn enkele klantrecensies die we hebben kunnen verzamelen:

Voordelen:

 • Veel keuzes
 • Kan op verschillende manieren worden gebruikt.
 • Stevig en van zeer goede kwaliteit.
 • Helpt bij het dragen van zwangerschap en vergemakkelijkt de bevalling.
 • Effectief bij het versterken van de spieren van de wervelkolom.
 • Verlicht spier-, lumbale en rugpijn.

Nadelen :

 • De pomp is vaak van mindere kwaliteit volgens meerdere gebruikers die ze hebben getest.
 • Sommige ballonnen zijn duur.

Aankoopcriteria Swiss Ball

Mirumb Gymnastiekbal, Anti-Burst, Gymnastiekbal, 75 cm, 65 cm, 55 cm, met Pomp, Pilatesbal, Zitbal voor Yoga, Zwangerschap, Kantoor, Balansstoel, Fitness

Voordat u een Swiss Ball koopt, is het belangrijk om duidelijk te zijn over het gebruik dat u ervan zult hebben. Dit heeft direct invloed op het model dat u kiest op het moment van aankoop. Hier zijn enkele andere vergelijkende criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de oefenbal die u vanaf nu tijdens uw trainingen zal vergezellen.

– Gebruik

Dat is het eerste. Wil je hem gebruiken voor fitness, yoga of voor de bevalling, of wil je hem gebruiken als balstoel om rugpijn te verminderen? Elke ballon beantwoordt aan een specifieke behoefte.

– Snee

We noemden het al in het artikel: Swiss Balls zijn verkrijgbaar in verschillende maten . De maat die u kiest, hangt rechtstreeks af van het type oefening dat u wilt uitvoeren en uw lengte/gewicht. Volgens deze twee criteria moet uw oefenbal inderdaad voldoende weerstandscapaciteit hebben. Anders kan de Swiss Ball barsten en kunt u zich blesseren .

De standaard diameters van de Swiss Ball zijn als volgt: 35, 45, 55, 65, 75 en 85 centimeter. Ben je tussen de 1,55 en 1,65 meter groot, kies dan in het algemeen voor een oefenbal van 45 centimeter. Neem de 65 centimeter Swiss Ball als je tot 1,85 meter lang bent en de 75 centimeter Swiss Ball als je tot twee meter lang bent.

– Gewicht

Ongeacht uw gewicht , u vindt zeker een schoen die bij u past! Als je minder dan 80 kilo weegt, kun je elke Swiss Ball kiezen: dit is het gewicht dat alle ballen minimaal kunnen dragen. Als je meer weegt, koop dan een Swiss Ball waarin duidelijk staat vermeld dat hij tot 500 of zelfs 900 kilo kan dragen.

– Duurzaamheid

Een Swiss Ball moet resistent zijn en niet exploderen onder je gewicht of als hij rolt op een oppervlak of een licht scherp voorwerp. Dit is de reden waarom sommige oefenballen een systeem hebben dat voorkomt dat ze exploderen. Naast het kiezen van een Swiss Ball die is aangepast aan uw gewicht, moet u ervoor zorgen dat deze flexibel is en gemaakt is van een materiaal dat zijn duurzaamheid garandeert .

– Materiaal

Swiss Balls zijn meestal gemaakt van elastomeer kunststof, waardoor ze tegelijkertijd een stevige en elastische consistentie hebben. Het belangrijkste verschil tussen een Swiss Ball van goede of slechte kwaliteit is de kwaliteit van de gebruikte compounds. Maar maak je geen zorgen: alle oefenballen in Europa voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen die stellen dat een lekke band van de Swiss Ball je bal niet doet barsten.

– Kwaliteit

Een manier om de kwaliteit van de Swiss Ball die u wilt kopen te controleren, is door online recensies en beoordelingen van consumenten te bekijken. Als u hun persoonlijke ervaring kent, krijgt u een beter beeld van het product. Ook als uw product een fabrieksgarantie heeft, kunt u er zeker van zijn dat het product minimaal de garantieperiode meegaat .

Opdrachten

We raden u aan om uw arts om advies te vragen voordat u uw Swiss Ball gaat gebruiken voor lichamelijke revalidatie of andere gezondheidsproblemen. Afhankelijk van het advies van uw zorgverlener, kunt u mogelijk gerichte trainingshandleidingen kopen . Er is nu een groot aantal boeken en dvd’s waarin alle mogelijke en onvoorstelbare oefeningen met uw Swiss Ball worden beschreven. Heel vaak levert de fabrikant uw oefenbal met een klein boekje waarin de belangrijkste mogelijke oefeningen worden samengevat.

Het versterken van de buik- en rugspieren is een van de sterke punten van de oefenbal. Het kan ook helpen om de coördinatie en het evenwicht te verbeteren. U kunt de Swiss Ball gebruiken door er met uw benen op te rusten terwijl u op de grond ligt of door er direct op uw rug of buik op te drukken: dit heeft direct invloed op de flexibiliteit van uw wervelkolom.

Alternatieven voor een Swiss Ball

De Swiss Ball is absoluut een all-terrain bal. Het kan zowel op kantoor en thuis als in de sportschool worden gebruikt. Als je op zoek bent naar een ander vergelijkbaar product, raden we je aan om de Medicine Ball te testen . Deze is echter eerder bedoeld voor sporttraining. Het is de ideale bal voor spieropbouw. Het is erg populair bij professionele atleten.

Veelgestelde vragen

Hoe blaas je een oefenbal op?

Hoewel het opblazen van een oefenbal op zich niet ingewikkeld is, zijn er bepaalde aanbevelingen die u moet volgen om beschadiging van uw bal te voorkomen. Swiss Balls worden meestal geleverd met een specifieke luchtpomp en we raden aan om alleen deze te gebruiken. Hier zijn de verschillende stappen die u moet volgen om uw oefenbal op te blazen: Verwijder het ventieldopje van de Swiss Ball. Steek het uiteinde van de luchtpompslang in/over het ventiel. Druk zo vaak als nodig op de luchtpomp totdat de Swiss Ball is opgeblazen. Zorg ervoor dat u de ballon nooit te veel opblaast en gebruik nooit een luchtcompressor. Verwijder de slang van de pomp en plaats snel de ventieldop terug.

Wie kan een Swiss Ball gebruiken?

De Swiss Ball is geschikt voor alle leeftijden, van kinderen tot ouderen. De enige gouden regel die bestaat, is om deze bewust te gebruiken om elk risico op letsel te voorkomen en snel de resultaten van uw inspanningen te zien. Daarom raden we je aan om altijd het advies van een sport- en gezondheidsspecialist te raadplegen voordat je aan een nieuwe training begint.

Waarom een Swiss Ball gebruiken?

De voordelen van het gebruik van een Swiss Ball zijn talrijk, zowel voor uw algehele gezondheid als voor het versterken van specifieke spiergroepen. We hebben verschillende voordelen genoemd die het tijdens deze vergelijking met zich meebrengt. Bij correct gebruik kunt u met de oefenbal snel resultaten zien. Test het een week en je zult het zien!

De beste populaire oefenballen

 

ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less
ACTUELE AANBIEDINGEN
ACTUELE AANBIEDINGEN
Tot -50%
Tot -50% Show Less